Nieuw insectenhotel geplaatst

Insectenhotel

In de Johannes Vermeerstraat is een insectenhotel geplaatst. Dat is goed nieuws want er zijn voor insecten in de stad weinig plekken om te schuilen of een nest te bouwen! Nu kunnen insecten bij het Museumplein en omliggende straten er gebruik van gaan maken. Een mooie samenwerking tussen betrokken bewoners, vrijwilligers en Stadswerken.

Waarom een insectenhotel?

Een insectenhotel is goed voor de natuur en heeft nog wat bijkomende voordelen. De insecten helpen ongedierte in de tuin te bestrijden (o.a. bladluizen) en de gewassen in je tuin worden goed bestoven. Bovendien krijg je een unieke kans om het gedrag van insecten van dichtbij te bestuderen.

Als je zelf aan de slag wilt, staat er een goede handleiding op de website van Natuurmonumenten.

Voor wilde bijen of insecten

Een insectenhotel biedt een plek voor bijvoorbeeld vlinders, lieveheersbeestjes en solitair levende wilde bijen en gaasvliegen. Voor de meeste wilde bijen is een hotel minder geschikt want 80% nestelt liever in de grond. Die soorten hebben meer baat bij het onttegelen van de tuin.

Meer doen voor de wilde bij

GroeneBuurten organiseert ook dit jaar de campagne Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase. Meld je bijvoorbeeld aan voor de bijenexcursie op woensdag 8 juni. Lees er meer over via https://groenebuurten.nl/amsterdam-zoemt-2022-gaat-van-start/.