Schinkelbuurt

De Schinkelbuurt is een gezellige buurt in Amsterdam Zuid, grofweg begrensd door het water van de Schinkel en de Amstelveenseweg. De meeste huizen stammen uit het begin van de 20e eeuw en de straten hebben veelal namen uit de scheepvaart zoals de Sluisstraat, Zeilstraat, Vaartstraat en Baarsstraat. Met het Vondelpark en Rembrandtpark nabij is er al veel groen in de buurt maar buurtbewoners dragen daar op verschillende manieren ook hun (groene) steentje aan bij.

Aan de Schinkelkade zijn enkele bewoners al jaren actief met het aanleggen en onderhouden van boomspiegels. Rondom de bomen staan prachtige kruiden en planten en in het voorjaar en zomer is het een feest om naar te kijken. Ook zijn er bankjes en stoelen neergezet, waardoor het een fijne plek is om tot rust te komen en uit te kijken over het water.

Tussen het fietspad over de Schinkel en de Schinkelhavenkade wordt een prachtige tuin onderhouden door een aantal vaste bewoners waaronder Marjorie Bal en Pia Kemper. Ze zijn altijd blij met mensen uit de buurt die hen een handje willen helpen bij de buurttuin aan de Schinkelhavenkade. Stuur een mail naar GroeneBuurten: info@groenebuurten.nl. Je kunt ook aansluiten op de NLdoetdagen, in maart. Dan wordt er ook altijd in deze buurttuin gewerkt.

Bart van Ulden onderhoudt een groot aantal boomspiegels aan de Schinkelkade. Hij komt graag in contact met buurtgenoten die hem een handje willen helpen, al is dat maar eenmalig. Stuur een mail naar Bart: b.vanulden@live.nl.

In de Baarsstraat zijn bewoners Richard Geudeke en Hanna de Haan in mei 2020 aan de slag gegaan om hun straat een fijner aanzicht te geven. Er lag vaak rommel in de straat. Zij zetten op de hoek van de Baarsstraat en de Vaartstraat wat plantenbakken neer en een boeken weggeefkast met een bankje. Een positieve benadering die zorgt voor een levendige buurt!

Aan de zuidkant van de Schinkelbuurt vind je een ander mooi bewonersinitiatief. Het grasveld aan de Karperweg is door een groepje bewoners van braakliggend terrein omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplaats.

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuwsberichten

Onwelkome tuinbezoekers

Zijn onwelkome tuinbezoekers zoals slakken, mieren en luizen werkelijk overlastgevers of niet? GroeneBuurten geeft meer...

meer...
(Moes)tuinieren met kids

Werk je graag op een groene plek waar schoolkinderen met de handen in de aarde...

meer...
Groene subsidie

Vraag subsidie aan voor een bestaand of nieuw groeninitiatief.

meer...
Mot – Overlastgever of zwart schaap?

Of heeft de mot misschien last van een slechte naam?

meer...
Alle agenda-items