Vondelpark

Het Vondelpark is het bekendste en meest bezochte park van Amsterdam. Het Vondelpark is in 1865 opgericht op initiatief van een groep particulieren en is aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Bezoekers moesten het gevoel krijgen midden in de natuur te zijn met slingerende paden en waterpartijen, met hier en daar boomgroepen en struiken. Al die jaren is het Vondelpark de belangrijkste groene long van de stad.

Groene Buurten vacature groenekartrekker

Jaarlijks bezoeken meer dan 10 miljoen mensen het park, recreanten, cultuur- en natuurliefhebbers, sporters, toeristen, hondenuitlaters, wandelaars en fietsers. Het park is er voor iedereen. Dit intensieve gebruik legt wel een grote druk op het park zelf, denk aan het onderhoud van het groen en de enorme hoeveelheid (zwerf)afval. Ondanks de drukte zijn er gelukkig nog genoeg locaties in het park waar je kan genieten van de rust en de natuur.

Honderden vrijwilligers, variërend van bewoners uit diverse buurten, natuurliefhebbers en medewerkers van bedrijven, zetten zich elk jaar actief in om het park extra mooi te maken. GroeneBuurten coördineert een groot deel van dit vrijwilligerswerk. De vrijwilligers zorgen voor de kers op de taart, onder andere door te helpen met werkochtenden op meerdere locaties in het park. Door deze inzet wordt het park steeds duurzamer, veiliger en groener met een enorme diversiteit aan flora en fauna. Niet voor niks komen er elk jaar meer bloemen bij, en weten steeds meer dieren (denk aan zoogdieren en vogels maar ook bijen en vlinders), het park te vinden.

Laatste nieuwsberichten

Pientere tuinen

Wil je meer weten over de bodem in jouw tuin? Meldt hem aan!

meer...
Cursus natuurgids

In 2024 organiseert GroeneBuurten een cursus natuurgids Koeienweide.

meer...
Groen Kapitaal Interview

Groen Kapitaal, hét netwerkplatform voor initiatieven die de biodiversiteit stimuleren in de provincie Noord-Holland, liep...

meer...
Boxspring-matras in nestkast

Eenmaal per jaar worden de nestkasten van vogels schoongemaakt. Een uitgelezen moment om meer te...

meer...

Vondelpark agenda

Stiltewandeling Koeienweide

21 april @ 09:25 - 10:30
Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps

Twee keer per maand kun je op zondagochtend op de Koeienweide een stiltewandeling maken. De Koeienweide is een heerlijke plek om even helemaal tot jez...

Meer »
Alle agenda-items