Wie zijn wij

GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen wij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. Wij informeren, organiseren en geven advies.

Bewoners kunnen hun buurt op veel manieren vergroenen. Je kan helpen met het onderhoud van plantsoenen en parken, moestuinen of kruidentuinen. Of leg een geveltuin of een boomtuin aan.

Kom meer te weten over hoe je je eigen buurt, straat of tuin vergroent via deze website. Je kan ook bellen of langskomen.

Wil je zien welke resultaten GroeneBuurten in 2020 heeft gerealiseerd? Klik dan hier voor een factsheet met de cijfers of bekijk een selectie van foto’s.

GroeneBuurten is onderdeel van stichting SOOZ.

Medewerkers

Ons team bestaat uit drie medewerkers, Simone, Luella en Floor.

Daarnaast helpen diverse vrijwilligers ons in de buurten en op kantoor. Zonder vrijwilligers kan GroeneBuurten niet bestaan. Naast de honderden vrijwilligers die zich actief inzetten voor het groen in hun eigen buurt en park, worden wij onder andere geholpen door: Carola (activiteiten), Monique (communicatie en organisatie excursies), Daniel (adviseur amfibievriendelijke binnentuinen) en Janna (kantoor).

Luella

Luella van Turnhout
Kartrekker

luella@groenebuurten.nl
06 – 83170897

Hallo, ik ben Luella.

Wat mij betreft kan onze stad niet groen genoeg zijn, zodat mens én dier zich er goed thuis voelen. Daarom stimuleer ik projecten om de in verdrukking rakende natuur weer te bevorderen.

Je kunt mij benaderen met:

 • Vragen over samenwerking om meer groene meters te maken in de stad,
 • Ideeën over evenementen of acties waarmee we meer mensen kunnen motiveren om steen voor groen te vervangen,
 • Plannen om als bewonersgroep de individuele binnentuinen gezamenlijk te vergroenen, of,
 • Ideeën om de versteende binnenplaats of plat dak van jouw organisatie of bedrijf om te vormen naar een groene en regenbestendige omgeving.
Floor Matla

Floor Matla
Advies en Organisatie Groene Bewonersinitiatieven

floor@groenebuurten.nl
06 – 831 709 26

Hallo, ik ben Floor,

Ik spring in wanneer buurtbewoners in Oud Zuid of de Zuidas een mooi initiatief hebben om hun straat of buurt groener te maken; ik geef advies en ondersteuning bij jullie plannen en aanvraag.

Je kunt contact met mij opnemen als:

 • Je een geveltuintje wilt aanleggen in Oud Zuid of de Zuidas,
 • Je ideeën hebt waarmee je je straat of buurt kunt vergroenen en je graag meer informatie en advies zou krijgen over hoe je dit kunt concretiseren,
 • Jouw buurtbewonersgroep graag meer zou willen leren over het onderhoud van jullie groene initiatief, of,
 • Je een gezamenlijke inkoopactie wilt opzetten van groene hulpmiddelen (zoals bijvoorbeeld regentonnen of duurzame hekjes ter bescherming van groenperkjes), en hier ook andere wijkbewoners bij wilt betrekken.

Simone Sikking
Advies en Organisatie Vondelpark

simone@groenebuurten.nl
06 – 205 396 29

Hoi, ik ben Simone.

Ik word helemaal blij als ik zie hoe de Koeienweide en de Slurf elk jaar weer mooier worden. Het ecologisch beheer zorgt ervoor dat de diversiteit aan flora en fauna steeds groter wordt. Ik coördineer het werk dat alle vrijwilligers daar tezamen verrichten en zorg ervoor dat vele kinderen in contact komen met stadsnatuur.

Je kunt mij benaderen als:

 • Je graag je handen uit je mouwen wil steken bij onze groene activiteiten in het Vondelpark,
 • Je wilt deelnemen aan de cursus natuurgids of eten uit de natuur, of een van de andere eenmalige workshops, excursies of speciale open dagen, of,
 • Jouw school of BSO de kinderen een groen avontuur wil laten beleven op de Koeienweide.

Kantoor

J.M. Coenenstraat 4
1071 WG Amsterdam
Telefoon 020-6628237
Email: info@groenebuurten.nl

Spreekuren

Voor bewoners uit de buurten Oud-Zuid en Zuidas. Kom langs op woensdag in Huis van de Wijk Olympus (Olympiaweg 29). En op donderdag bij ons kantoor op de Joh.M. Coenenstraat 4. Van 14.00-15.00 uur (behalve tijdens schoolvakanties).
Of bel voor een afspraak naar 020-6628237.
Direct contact opnemen met een van onze medewerkers kan ook.

J.M. Coenenstraat 4
1071 WG Amsterdam

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag op de hoogte van onze groene activiteiten in diverse buurten.

Meld je aan voor onze maandelijkse GroeneBuurten nieuwsbrief.

Of volg ons op facebook

Het meest actuele overzicht van activiteiten vind je in de Agenda.