Welkom in het Groencafé

Groenpunt Welkom (Stadionplein 65) krijgt steeds meer vorm. Lever er je groenafval in zodat er compost van gemaakt wordt of kom met al je groene vragen naar het Groencafé. In de zomer kun je genieten van het bloeiende groen in de nieuwe tuin.

Groencafé i.p.v. spreekuur

Vanaf juni kan je elke woensdagmiddag langskomen in Buurtkamer Welkom voor de nieuwe inloop van Groenpunt Welkom, genaamd het Groencafé. Van 14:00-16:00 kun je onder het genot van een kop (ijs)thee van eigen tuinkruiden in gesprek over diverse groene en duurzame thema’s. Van composteren tot duurzame beplanting en van geveltuintjes tot tegelwip-acties. Ook voor al je groene vragen. Kom tot rust in onze kleine maar fijne tuin waar het groen inmiddels omhoog schiet. Natuurlijk schenken we ook koffie en af en toe een lekkere verse soep of andere snack. En bij slecht weer blijven we binnen.

Let op: Het Groencafé vervangt het spreekuur dat eerder elke maandagmiddag plaatsvond.

Groenafval

In de composter in de tuin wordt groenafval omgezet tot compost. Hoe leuk: lever je groenafval in en krijg er na een paar maanden een zakje verse compost voor terug! Voor wie compost wil inleveren, dat kan nu nog gemakkelijker! We hebben namelijk een speciale emmer voor onze deur van Welkom geplaatst zodat groente- en fruitafval ook ingeleverd kan worden als wij niet aanwezig zijn. Ook kun je bij ons nu papieren zakjes ophalen om het afval in te verzamelen, deze zakjes zijn ook composteerbaar.

Check van te voren even wat er wel of niet in de composter kan!

Kleine maar fijne tuin

Het terrasje blijft betegeld op wens van de minder mobiele bezoekers, maar de randen zijn tegelvrij gemaakt en omgetoverd tot bloeiende borders. Samen met de groene klimplanten tegen de schutting geeft dit een knusse groene sfeer aan de binnentuin. Hieronder een fotoverslag van de totstandkoming.