Toolbox klimaatbestendige tuin

Toolbox klimaatbestendige tuin

Ga je deze lente je tuin opknappen, check dan eens onze nieuwe toolbox. Want hoe pak je dat aan, de tuin onttegelen en klimaatbestendig maken? En waar moet je dan rekening mee houden? Je vindt het in de Toolbox Klimaatbestendige Tuin.

Duidelijke instructies om het zelf te kunnen doen

Om het werk voor jou gemakkelijker te maken, hebben we allerlei informatie bij elkaar gezocht. Allemaal filmpjes, instructies en tekeningen die stap voor stap laten zien hoe je de dingen aan kunt pakken. Ze zijn simpel, kort en duidelijk. Bovendien staan ze overzichtelijk bij elkaar. Zodat je niet het internet hoeft af te struinen en meer tijd overhoudt voor het uitvoerende werk zelf.

De inhoud van de Toolbox Kimaatbestendige Tuin

Je vindt er praktische instructies voor verschillende onderdelen waarmee je jouw tuin extra klimaatbestendig maakt. Zie bijvoorbeeld hoe je een regenpijp stap voor stap afkoppelt. Maak dan vooraf gebruik van de emmermethode om de waterdoorlaatbaarheid van je tuin te meten. Of sluit gemakkelijk een regenton aan. Ook interessant; wat kun je allemaal doen met de verwijderde tegels.

Misschien ben je verder benieuwd op welke manier je zo weinig mogelijk onderhoud zult hebben aan je toekomstige groene tuin. En die watervasthoudende moestuin- of plantenbakken zijn zowel voor deplanten als voor jezelf erg handig.

Waar vind je deze toolbox

Je vindt de Toolbox Klimaatbestendige Tuin op de webpagina van Tegels eruit in Stadsdeel Zuid, onder het tabblad met die naam.

 

PS: De toolbox is samengesteld met materiaal van verschillende organisaties, zoals o.a. Amsterdam Rainproof, huisjeboompjebeter.nl en anderen. Wil je veel meer en uitgebreidere informatie, check dan ook hun pagina’s.