Vroege Vogels: klimaatbestendige tuinen in de stad

Vroege Vogels klimaatbestendige tuinen in de stad

Vroege Vogels maakte in het najaar televisie-opnames van de regentuin in Huis van de Wijk Lydia. Ze zochten mooie buurtinitiatieven in Amsterdam voor hun documentaire over water in het kader van klimaatverandering. En natuurlijk wilde iedereen graag het werk laten zien, want het is iets om trots op te zijn!

Klimaatbestendige tuinen in de stad

Vroege Vogels maakte de opnames voor een documentaire over water in Nederland. Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met zowel droogte als flinke wateroverlast. In de documentaire laten ze zien wat je kunt doen zodat deze extremen minder impact krijgen. En vooral hoe groepen mensen al bezig zijn om hun omgeving klimaatbestendiger te maken. Zodat dit ook weer anderen inspireert om hiermee aan de slag te gaan.

Een mooi project om te laten zien

Wij zijn er trots op dat de binnentuin van Huize Lydia als zo’n voorbeeld dient! In de tuin is ongeveer 125 m2 onttegeld en veranderd in één groot natuurlijk infiltratiesysteem, namelijk: een groene tuin. Verder werden hier ook allerlei andere maatregelen genomen zijn om water te bufferen en optimaal te benutten. Allemaal aangelegd door vele vrijwilligers.

Het is jammer dat door corona de laatste opname niet door kon gaan. Anders was ook het prachtige en groene resultaat gefilmd. Maar kom gerust eens zelf kijken als Huis van de Wijk Lydia weer voor iedereen open gaat.

Tijdstip van uitzenden

De uitzendingen zijn vanaf 11 april te bekijken op NPO 2 om 20:30. De aflevering over Amsterdam is waarschijnlijk de vierde aflevering, dus op zondag 2 mei. Houd de televisiegids in de gaten voor de juiste aflevering. Nog leuker is om ze alemaal te bekijken en veel interessante tips te krijgen over wat JIJ ZELF kunt doen om jouw omgeving klimaatbestendiger te maken.