Voorbeeld-regentuin ter inspiratie

voorbeeld-regentuin

Hoe pak je water- en hitteoverlast aan

Ken je de voorbeeld-regentuin in Huis van de Wijk Lydia al? Je kunt hier ideeën en inspiratie opdoen voor het aanpakken van water- en hitteoverlast in je eigen woonomgeving. Er waren al verschillende rainproof-voorzieningen aangelegd, waaronder een ondergronds infiltratiesysteem, een geveltuin-regendouche en regentonnen. Ook werd een schuurtje voorzien van een groen dak.

In 2020 zijn er nieuwe maatregelen genomen op de binnenplaats. Er is vooral heel hard gewerkt om grote delen te onttegelen. Daardoor is er nu een prachtig natuurlijk infiltratiesysteem ontstaan, namelijk: een groene tuin!

De verwijderde tegels zijn deels hergebruikt in stapelmuurtjes en borders. Er is reliëf aangebracht om overtollig water te bergen en verschillende vormen verticale begroeiing zorgen voor schaduwrijke muren.

Doe ideeën en inspiratie op voor je eigen woonomgeving

Ben je nieuwsgierig naar het resultaat en wil je met eigen ogen zien wat geschikt zou zijn voor jou? Dat kan. Zo snel als de coronamaatregelen het weer toelaten is de voorbeeld-regentuin toegankelijk tijdens de openingstijden van Huis van de Wijk Lydia.

Je kunt ook naar de demodag komen. Er zijn dan verschillende mensen aanwezig die je advies op maat kunnen geven. Deze demodag vindt plaats in maart, als de maatregelen weer afgeschaald worden. Leuk extraatje is dat Vroege Vogels televisie-opnames komt maken voor hun documentaire over de klimaatbestendige stad.

Kom je ook? Houd de agenda van GroeneBuurten in de gaten voor de juiste datum, tijd en om aan te melden: https://groenebuurten.nl/agenda/