Regentuin in uitvoering

Een werkochtend in de binnentuin van Huize Lydia onder tropische weersomstandigheden. Maar de resultaten zijn er gelukkig niet minder om!

Nog meer stoeptegels gelicht

Ditmaal zijn er 302 stoeptegels gelicht, bovenop de 368 tegels die vorige week al verwijderd werden onder het oog van de filmploeg van Vroege Vogels. Ook werd de grote kunsstof mat weggehaald die onder de glijbaan lag. Dat zijn goede bijdragen aan het steeds klimaatbestendiger maken van de binnentuin. Regen zal hier beter kunnen infiltreren en er komt heel veel ruimte voor verfrissend groen.

Hergebruik tegels voor stapelmuurtje

Bovendien maakten anderen van deze stoeptegels een stapelmuurtje voor een verhoogde border. In het najaar wordt hier een boom in geplaatst. Zodat in de (nog warmere) toekomst iedereen verkoeling kan zoeken in de schaduw van zijn kroon. En het stapelmuurtje biedt dan een prettige rand om op te zitten.

Werk in uitvoering

De komende weken zal nog hard gewerkt gaan worden aan de binnentuin. Er rest nog een deel tegels. Daarna zal het zand eronder verwijderd moeten worden, zodat er goede aarde op kan. Het reliëf zal aangebracht moeten worden, en nog enkele stapelmuurtje gebouwd. En dan, als dat allemaal gedaan is, is de beplanting aan de beurt. Om te starten met de (fruit)bomen.

Om de moed erin te houden bij al dit harde werk zorgen we ervoor dat het ook leuk is om samen te werken. Met regelmatig pauzes en een lekkere lunch nadien, om elkaar te leren kennen en even bij te komen van het harde werk. Zelf de afwas is gezellig als je dat met een groepje doet.

Fotoverslag

Benieuwd naar een impressie van het werk en het teamwork van de buurtbewoners en de leden van het Expat Team van GroeneBuurten? Hieronder een inkijkje.