Vroege Vogels filmt bij buurttuin Lydia

Deze week gingen de eerste 368 tegels eruit bij het vergroeningsproject in de binnentuin van Huis van de Wijk Lydia. Menno Bentveld van Vroege Vogels kwam filmen voor een aflevering over water, hittestress en droogte in de stad. Het werk aan deze waterbestendige tuin past uitstekend in de aflevering over water in de stad. Deze komt voorjaar 2021 op televisie.

Filmen van het proces

Binnen een paar uur tijd was er een flinke partij tegels verwijderd en opgestapeld. Ons roulerende expat groenteam had de gang er goed in en verzette bergen werk met de vrijwilligers van het eerste uur. Ondertussen werd er continue gefilmd terwijl presentator Menno alles wilde weten over de noodzaak van onttegelen, infiltratiesystemen en hergebruik van water. De aanpak in buurttuin Lydia is interessant voor zijn zoektocht naar voorbeelden om droogte en wateroverlast in de stad aan te pakken.

Eerste partij tegels eruit

Het resultaat was groter dan verwacht en we hebben deze eerste 368 tegels natuurlijk meteen aangemeld voor de competitie NK Tegelwippen (je kunt daar zelf overigens nog aan meedoen tot 12 september, dus eruit met die tegels in je tuin).

Opname bijwonen

Vroege Vogels komt nog een keer terug als we later in het jaar een informatiebijeenkomst organiseren, over hoe je zelf een waterbestendige tuin kunnen creëren.

Houd de website in de gaten dus, als je daarbij wilt zijn!

Een impressie

   

   

   

2 reacties op “Vroege Vogels filmt bij buurttuin Lydia

  1. Pingback: Regentuin in uitvoering - GroeneBuurten

  2. Pingback: 112 m3 blootgelegd voor regentuin - GroeneBuurten

Reacties zijn gesloten.