Meer groen in de Baarsstraat

de Buitentuin Baarsstraat

De hoek van de Baarsstraat en de Vaartstraat in de Schinkelbuurt ziet er sinds kort veel vrolijker uit met de nieuwe plantenbakken. Een groep buurtbewoners plaatste de bakken. Andere buurtbewoners reageren enthousiast, zetten zelf nu ook planten buiten en willen een straatfeest organiseren. De vergroening heeft dus effect.

Het overige geld willen ze in de winter aan bloembollen besteden, zodat er ook weer wat groeit in het vroege voorjaar.

Budget groene bewonersinitiatieven

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door het budget voor kleine groene bewonersinitiatieven. Je kunt nog steeds een aanvraag doen bij GroeneBuurten.

Stadsdeel Zuid stelt een budget aan GroeneBuurten ter beschikking waarmee we nu snel dergelijke kleine bewonersinitiatieven (tot maximaal €500,-) kunnen ondersteunen. Er zijn geen ingewikkelde aanvragen voor nodig; een verzoek met een korte beschrijving van het initiatief is meestal al voldoende. Een beslissing nemen verloopt snel en achteraf sluit je af met een eenvoudige ‘declaratie’ van de kosten en een verslagje van de activiteit.

Voorwaarden

Er gelden enkele voorwaarden:

  • Het initiatief is gericht op vergroening.
  • Je doet het samen met enkele buren.
  • Je doet de aanvraag voordat de activiteit start
  • Het vindt plaats ergens in Oud Zuid (Apollobuurt, Hoofddorppleinbuurt, Museumkwartier, Prinses Irenebuurt, Schinkelbuurt, Stadionbuurt, Vondelpark, Willemsparkbuurt) of de Zuidas.

Aanvraag doen?

Als je een aanvraag wil doen, neem dan contact met ons op via info@groenebuurten.nl. Als je eerst meer wilt weten, kun je ons ook bellen.