Prijsuitreiking drie Tuiny Forests

De winnaars van de GroeneBuurten microboswedstrijd zijn bekend! Dinsdagavond vond in het Odensehuis de prijsuitreiking plaats. In een knusse huiskamer kwamen potentiële winnaars, buurtbewoners en de juryleden samen om dit feestelijke moment bij te wonen.

Meer bekendheid voor het microbos

Het idee achter de wedstrijd was om bewoners op een ludieke manier bekend te maken met het concept microbos. Een microbos is namelijk een goed voorbeeld van mooi en kwalitatief groen op miniformaat. Met slechts 6 m2 aan inheemse bomen, heesters en kruiden wordt de biodiversiteit al enorm geholpen. Je kon daarom een Tuiny Forest winnen waarmee je zelf zo’n prachtig microbos kon aanleggen in de tuin, openbare ruimte of op een kinderspeelplaats.

De eerste reacties waren enthousiast. Veel mensen vroegen om meer informatie. Helaas haakten de meesten af ergens op weg naar een concrete inzending. Bewoners schrokken uiteindelijk toch terug voor het planten van bomen bij hun huis. Door ruimtegebrek en de angst voor de schaduw die boomkruinen werpen, afvallende bladeren in de herfst en het verplichte snoeien zodat alles niet te groot groeit. Gelukkig kwamen er ook een paar heel mooie inzendingen binnen.

De winnaars

De drie Tuiny Forest pakketten krijgen een mooie groene toekomst in:

  • De Vlinderfladdertuin aan de Westlandgracht, van de initiatiefnemers Joanne Klein Wolterink, Jerry Rijstenbil en Leone Verschoor
  • Het plantsoen in de Pieter de Hoochstraat, door de Tuincommissie Pieter de Hooch, vertegenwoordigd door Marja, Greetje, Grietha en Bastienne
  • De particuliere tuin van Marijn van der Laan aan de Wingerdweg in Noord

 

Daarnaast waren er pakketten met biologische bloembollen voor:

  • Basisschool de IJsbreker in Noord
  • BSO Partou in Amstelveen

Deelnemers en juryleden, bedankt!

Alle deelnemers, bedankt voor jullie enthousiasme om de biodiversteit in de stad een handje te willen helpen. Buurtbewoners, bedankt voor je aanwezigheid. En natuurlijk willen we ook de juryleden Paul de Dooij en Doris Koolmees bedanken voor het beoordelen van de inzendingen.

We kijken uit naar de foto’s van de groeiende microbossen en bloembollen in het voorjaar!

Een reactie op “Prijsuitreiking drie Tuiny Forests

  1. Pingback: Tuiny Forest groeit hard - GroeneBuurten

Reacties zijn gesloten.