Meedoen aan microbos-wedstrijd?

Microbos Tuiny Forest

Wil jij ook een microbos in je tuin, buurt of kinderspeelplaats?

Wat is een microbos

Een microbos is een ieniemienie bos van inheemse bomen, struiken en kruiden dat in de gemiddelde stadse tuin past. Je kunt er al een aanleggen op zes m2. Het helpt hittestress en droogte tegen te gaan. Je creëert er een fijne plek voor bijen, vogels en insecten mee en zo’n microbos is dus goed voor de biodiversiteit.

Wil jij zelf ook een microbos?

Weet jij een stukje grond van minimaal 6 m2 in je tuin, speelplaats of plein waar wel een microbos zou passen? Doe dan mee aan de GroeneBuurten microbos-wedstrijd. Je maakt zo kans om één van de drie Tuiny-Forest-pakketten te winnen, waarin alle bomen, struiken en kruiden zitten om zo’n microbos aan te leggen.

Hoe doe je mee?

Maak een ontwerp, plan of schets van het door jou gewenste microbos. Geef aan hoe het eruit komt te zien, waar je het precies aan wilt leggen én waarom je een microbos wilt aanleggen. Zorg dat je ontwerp ook echt een mix van inheemse bomen, struiken en lage planten is. Voor alle details en de exacte eisen van de wedstrijd, lees het wedstrijdreglement.

Wedstrijdtermijn

Je kunt je plan inleveren tot 10 november bij GroeneBuurten, J.M. Coenenstraat 4, of mailen naar info@groenebuurten.nl. Op 26 november is de bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking (de precieze locatie en tijd worden nog bekend gemaakt).

Aanvullende informatie

Als je meer wilt weten over het microbos en Tuiny Forest, kun je kijken op de website van het IVN. Zij hebben het concept microbos ontwikkeld, wat resulteerde in het Tuiny Forest-pakket. Je vindt hier veel informatie over het waarom van zo’n microbos, tips over hoe je aanlegt en je kunt er lezen uit welke planten en bomen het pakket bestaat. Je kunt hier ook een handleiding vinden voor de aanleg van een microbos.

IVN werkt samen met Sprinklr om het pakket op de markt te brengen. Op de website van Sprinklr vind je ook veel praktische informatie. Bijvoorbeeld over de verzending van levende bomen en planten. Maar ook als je twijfelt of er op 6m2 wel een heus bos aangelegd kan worden, lees dan eens de blog van Sprinklr.

Foto: Sprinklr

Een reactie op “Meedoen aan microbos-wedstrijd?

  1. Pingback: Prijsuitreiking drie Tuiny Forests - Groene Buurten

Reacties zijn gesloten.