Feestelijke (natte) start van Groenpunt Olympus

Afgelopen donderdag 26 september opende Rocco Piers, dagelijk bestuurder van Stadsdeel Zuid, ons Groenpunt Olympus. Hij deed helemaal in de stijl van GroeneBuurten, namelijk door middel van het snoeien van een welig groeiende klimop.

Natte groenmarkt

Tegelijkertijd met het Groenpunt Olympus werd ook de nieuwe locatie van Huis van de Wijk Olympus geopend. Het was dan ook een drukte van belang. Veel buurtbewoners, vertegenwoordigers van organisaties en samenwerkingspartners namen deel aan de feestelijkheden.

Op straat was een groenmarkt, met allerlei biologische input voor vergroening. Ondanks de voortdurende en vele regen werd de markt goed bezocht. Biologische Kwekerij Wiering en GroeneBuurten zelf verkochten planten, bloembollen, zaden en veenvrije pot- en tuinaarde. De vele bezoekende buurtbewoners namen bijna alles mee. Fijn, volgend jaar gaan deze zorgen voor mooie, kleurrijke en insectvriendelijke tuinen en balkons!

Leuk was ook dat ContainingMushrooms er was met overheerlijke oesterzwammen (ik heb ze zelf de volgende avond thuis gebakken, dus ik weet waar ik het over heb). Een prachtig voorbeeld van de circulaire economie, de zwammen worden gekweekt op koffiedik. Je kon zelfs broed kopen om thuis je eigen zwammen te kweken.

Daarnaast werden de kraampjes met informatiemateriaal over vergroening goed bezocht. Verschillende tuinbezitters hebben zich in kunnen schrijven voor de bomen-weggeef-campagne van Gezonde Stad. Rainproof gaf advies op maat over allerlei rainproofmaatregelen. En natuurlijk was er informatie over de microbos-wedstrijd van GroeneBuurten.

Gelukkig zaten de deelnemers aan de lezingen over compostering van BeeGreen Education binnen in het kantoor van het Groenpunt. Daar bleven ze lekker droog. Het animo was zo groot dat de ruimte tjokvol zat.

Alle vrijwilligers en andere meehelpers, bedankt!