World CleanUp Day Vondelpark

World CleanUp Day Vondelpark

Een geslaagde actie of toch niet? In het Vondelpark hebben we maar liefst 141 kilo (!) zwerfafval geprikt tijdens de World CleanUp Day. En dan hebben we de hele zware dingen nog laten liggen. Maar we hopen elke actie minder te prikken…..  Iedereen die meehielp: heel erg bedankt!

Wat hebben we gevonden

Veel prikkers hebben zich gericht op het kleine afval zoals sigarettenpeuken en bierdopjes. Ook werden er erg veel blikjes gevonden, wc papier en koffiebekertjes. Ook afval als plastic verpakkingsmateriaal, glazen flessen, confetti, wietkokers, karton, haarborstel, elektrische tandenborstel en een gewicht van 10 kilo. Deze laatste heeft meteen een mooie bestemming gekregen bij een tijdelijke bewoner van de Stayokay.

Om positief te blijven: er waren weinig plastic flesjes wat duidelijk het effect is van het statiegeld wat er sinds kort op wordt geheven.

Ook een keer meedoen

Op 6 november organiseren GroeneBuurten en Stayokay Amsterdam Vondelpark alweer de volgende zwerfafvalactie. Deze keer vanwege ’25 jaar Rijksmonument Vondelpark’. Houd de website in de gaten voor meer details. Of meld je alvast aan via info@groenebuurten.nl.  Doe je mee?

Elke dag eentje

Voor de Gemeente Amsterdam is dit het moment om de campagne ‘Elke dag eentje‘ een vervolg te geven. In deze campagne wordt Amsterdammers gevraagd om elke dag één stuk zwerfafval op te ruimen. Als een kwart van de Nederlanders dat zou doen, zou er volgens de gemeente geen zwerfafval meer bestaan.