Stem voor GroeneBuurten-plannen

GroeneBuurten heeft twee plannen ingediend bij Buurtbudget Zuid. Met voldoende likes kunnen ze door naar de volgende ronde. Stem jij dus ook voor onze GroeneBuurten-plannen?

Stem voor Buurtbudget-plannen gezocht

Ook dit jaar kunnen bewoners weer bijdragen aan een betere buurt met behulp van Buurtbudget Zuid 2021. Om Oud Zuid nog meer te kunnen vergroenen, hebben wij twee plannen ingediend. Deze moeten eerst voldoende likes verzamelen om door te kunnen naar de volgende ronde. Minimaal 75 likes zijn nodig. Daarna worden ze getoetst op haalbaarheid, en in de laatste ronde kunnen buurtbewoners kiezen welke plannen daadwerkelijk gefinancierd gaan worden.

Draag jij ook graag bij aan een groenere toekomst voor je buurt? Geef onze plannen dan een like!

Plan 1 – Tegels eruit, groen erin!

Met het plan Tegels eruit, groen erin! kunnen we nog meer particuliere binnentuinen onttegelen en vergroenen. Dat is niet alleen fijn voor de tuingebruikers zelf, maar ook voor alle omwonenden. Want iedereen kijkt toch liever op een groene tuin dan op een saaie grijze binnenplaats uit! Bovendien helpt de beplanting tegen het opwarmen van de omgeving op hete zomerdagen, en het voorkomt het overstromen van straten bij hevige regenbuien.

PS: Heb je het uitgebreide Volkskrant-artikel al gelezen over het eerdere GroeneBuurten-project Tegels eruit in Stadsdeel Zuid? Ter inspiratie.

Plan 2 – Groene parkeervakken Oud Zuid

Met het plan Groene parkeervakken in Oud Zuid kunnen we 2 parkeervakken vergroenen. Een groen parkeervak vangt water op. Daarmee wordt overlast na hevige regenbuien voorkomen. Bovendien zorgt de beplanting tussen de tegels ervoor dat het op straat minder heet wordt tijdens een hittegolf. We gaan op zoek naar een geschikte locatie voor deze parkeervakken, indien mogelijk in combinatie met een oplaadpunt.

PS: Denk je dat jouw straat een goede locatie zou zijn voor zo’n parkeervak? Laat het ons weten via info@groenebuurten.nl.

Vervolgstappen

Volg de komende maanden het Buurtbudget-proces op de voet. Want als je daadwerkelijk wilt dat onze en andere plannen gerealiseerd worden, zul je als buurtbewoner in een later stadium nogmaals je stem uit moeten brengen. Houd daarom ook onze nieuwsberichten op de website in de gaten.