Uitreiking speciale tegelprijs

Geweldig, er zijn zoveel tegels gewipt in Amsterdam dat we de derby gewonnen hebben van Rotterdam! Namens iedereen die daaraan bijgedragen heeft, mocht GroeneBuurten de prijs in ontvangst nemen van de wethouder Jacob Wedemijer. De uitreiking van deze speciale tegelprijs werd vastgelegd op film.

Amsterdam wint van Rotterdam bij NK Tegelwippen 2021

Dit jaar zijn er in Amsterdam 170.000 tegels verwijderd. Dat betekent heel veel meer ruimte voor groen, waar we als Amsterdammers (mens én dier) zo broodnodig behoeft aan hebben. Een geweldig resultaat, mogelijk gemaakt door het werk van vele partijen. Amsterdam won daarmee zelfs een prijs.

Want al die tegels telden mee voor het NK Tegelwippen 2021. Hoewel Amsterdam net op het laatste nippertje werd voorbijgestreefd door Den Haag met het hoogste aantal gewipte tegels, wonnen we wel de derby van Rotterdam. Daar is Amsterdam natuurlijk reuzetrots op.

De prijsuitreiking van de speciale tegel op beeld

Bewoners, organisaties, woningcorporaties, Waternet én de gemeente hebben gezamenlijk voor dit prachtige resultaat gezorgd. GroeneBuurten mocht als grote wipper namens alle organisaties de prijs in ontvangst. Mijke, die haar hele tuin onttegeld heeft, vervulde die rol namens alle tegelwippende bewoners. De uitreiking van de speciale prijs werd vastgelegd op beeld.

Eindbestemming voor de speciale tegel

Wethouder Jacob Wedemijer overhandigde de prijs: een tegel. Jawel, je leest het goed, de prijs is een ordinaire stoeptegel! Maar wel een heel bijzondere, met een grappige en ook wijze tekst:

“Wippen is belangrijker dan winnen”

Waar geef je zo’n tegel nou een goede eindbestemming? Het werd het stapelmuurtje in de regentuin van Huis van de Wijk Lydia. Zo krijgt de tuin een verlate waardering voor het vele tegelwippen van verleden jaar.