Terugblik Tegels eruit in Stadsdeel Zuid

Na een paar maanden hard werken wordt het project Tegels eruit in Stadsdeel Zuid afgerond. Nog een paar laatste tegels om te wippen en aanvullende adviezen om te geven en dan zit het er weer op. Tijd om terug te blikken, mét een overzicht in film.

YouTube video met terugblik Tegels eruit in Stadsdeel Zuid

Het overgrote deel van de tegels is al verwijderd, de gratis planten zijn de grond in en de zomer breekt aan. Nu bijna alle deelnemende tuinen hun make-over hebben gehad, zijn we aan het bekomen van het harde werk. Tijd om terug te blikken. Want er is veel bereikt in deze korte tijd!

Kijk hier naar het filmpje gemaakt door Monique Laan.

Ruim 400 m2 aan tegels verwijderd!

43 tuinbezitters gingen aan de slag om een klimaatbestendige make-over van hun tuin te realiseren. Ze kregen advies op maat, in hun eigen tuin. Over de inrichting, plantadvies of de aanpak van wateroverlast. Wanneer gewenst hielpen er mensen bij het verwijderen van de tegels. Tegels ter plekke hergebruikt of met behulp van de Tegelservice van de Gemeente afgevoerd. En iedereen die dat wilde kon gratis planten krijgen voor elke m2 tegels die gewipt werden.

Zo werd er in alle tuinen samen ruim 400 m2 vrij gemaakt van tegels. Hier kan het regenwater goed infiltreren. Bovendien is er ruimte gemaakt voor groen en meer biodiversiteit. Wij zijn trots op het resultaat!

Met dank aan de vele vrijwilligers

Zonder de enthousiaste vrijwilligers om de adviezen te geven en de tegels te wippen zou dit resultaat nooit behaald zijn. Dus namens de deelnemende tuinbezitters, GroeneBuurten en de stadsnatuur, BEDANKT!

PS: Het is onmogelijk om iedereen in beeld te krijgen, ook niet in het filmpje, dus bij deze ook nog een beknopte selectie van foto’s: