Start van buurttuin Dufayhuis

Mooi nieuws: de tuin van het Dufayhuis gaat binnenkort gerealiseerd worden! Wil jij meehelpen met het van de grond opbouwen van deze toekomstige groene oase? Alle hulp is welkom, van het coördineren van de werkdagen, het echte bouwwerk tot aan broodjes en koffie verzorgen toe.

Plannen voor de start van buurttuin Dufayhuis

Eindelijk is het zover: het oude schoolplein van het Dufayhuis gaat op de schop om omgetoverd te worden tot een buurttuin. Daar waar nu nog een betegelde binnenplaats ligt, komt een nieuw groen stukje stad. Buurtbewoners hebben plannen gemaakt voor de inrichting en subsidie gezocht om het uit te kunnen voeren. Binnenkort wordt fase 1 van de buurttuin gerealiseerd. In augustus staan de volgende werkzaamheden op de planning:

  1. Tegels wippen uit perken en perken uitgraven, betonranden invoegen en goede aarde opbrengen
  2. Bouwen van de pergola boven het terras bij het buurtcafé
  3. Het neerzetten van palen voor rekken met klimplanten als afscheiding voor de ramen van de huisartsen
  4. Neerzetten van palissades bij terras en vuilcontainerplek
  5. Aanleg wadi
  6. Aanleg watertrap
  7. Paden aanleggen met houtsnippers.

Help jij mee?

Er wordt gewerkt in twee shift, namelijk van 10.00-13.00 of 13.00-16.00. De hele dag aansluiten mag natuurlijk ook 😉 .

Alle hulp is welkom want er is veel te doen. Denk daarbij aan het coördineren op de dag zelf en het voorbereiden van de planning van de dag. Handige buurtbewoners kunnen meehelpen met het bouwen. Anderen kunnen helpen met hand-en-spandiensten zoals het aangeven van materialen aan de bouwers. En natuurlijk is het ook heel fijn als iemand koffie en broodjes kan klaarmaken.

Je kunt je beschikbaarheid opgeven door onderstaande gegevens in te vullen en op te sturen naar buurttuin@vondeldorp.nl. Geef daarbij aan welke werkzaamheden jouw voorkeur hebben en op welke dagen van de maand augustus je zou kunnen.