Onderhoud regentuin Huize Lydia

De regentuin van Huize Lydia groeit en bloeit weelderig. Daar waar eerst alleen maar tegels lagen, groeien de planten tegen de klippen op. De tuinvrijwilligers zorgen dat het begaanbaar blijft. Help jij mee?

Onderhoud van regentuin van Huize Lydia

Bijna twee jaar geleden werden honderden tegels gewipt en vervangen door vruchtbare aarde en allerlei bloeiende planten. Van een saaie grijze en hete binnenplaats werd het een frisse bloemenzee vol insecten. Daarnaast werden allerlei maatregelen genomen om te zorgen dat regenwater goed infiltreert en geborgen wordt in plaats van dat het per direct afgevoerd wordt naar het riool. Het resultaat mag er wezen.

Het is ook leuk om te zorgen dat het zo mooi blijft. Elke week op woensdagochtend komen enkele vrijwilligers samen om de tuin te onderhouden. Er is altijd wel wat te doen. Wat planten wieden die de anderen overwoekeren, dode resten verwijderen of de composthoop omdraaien. Als het droog is, krijgen de planten water. En natuurlijk is er altijd tijd voor thee of koffie. Iedereen werkt naar eigen kunnen.

Help jij mee?

Voor de komende zomerperiode wordt er nog gezocht naar iemand die wil helpen met water geven. Zeker als het heel droog en warm is, is eenmaal per week water geven namelijk niet voldoende voor bepaalde planten. Verder zou het fijn zijn als er nog iemand mee zouden kunnen helpen met het wekelijkse onderhoud. Ben jij dat?

Je kunt je aanmelden via info@groenebuurten.nl of bij de balie van Huize Lydia een boodschap achterlaten voor het tuinteam. Tip: werp dan meteen even een blik op de prachtige tuin 😉