Op het nippertje

Op dit moment liggen onze activiteiten stil. Gelukkig zijn er op het nippertje, vlak voor het stilleggen, nog een aantal mooie activiteiten geweest in het groen.

Hieronder een kort verslag van de mooie resultaten. En ga vooral zelf door in je eigen (gevel)tuin of als je die niet hebt, ga lekker wandelen of fietsen in de natuur

Moerasplanten voor wilde bijen

Vrijwilligers hebben samen met twee schoolgroepen van de Annie M.G. Schmidt school en de Tobiasschool moerasplanten in het Vondelpark geplant. De planten zijn speciaal voor wilde bijen maar ook andere insecten profiteren ervan. De werkochtenden zijn onderdeel van de campagne ‘Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase’.

In twee ochtenden hebben vele gele Dotters, paarse Kattenstaarten, rolklaver, Wederik en Zwanenbloemen een plekje gekregen langs de natuuroevers van het park en op de Koeienweide. Voor de kinderen en natuurlijk ook voor de volwassenen een leuk, nat en modderig uitje.

                                                                     

Bijenoase op het van Tuyllplein

Bewoners van de Stadionbuurt hebben in de kruidentuin op het Van Tuyll van Serooskerkenplein een bijentuin aangelegd in een van de vakken van de tuin. Zij plantten verschillende soorten thijm, lavendel en oregano aan, met een rozemarijn in het middelpunt. Dank aan de vrijwilligers en dank aan het Oranje Fonds voor de financiële steun voor deze actie.

bijentuin Van Tuyllplein
Het nieuwe bijenvak in de kruidentuin

Hortensia-weggeefactie groot succes

De medebeheerders van het Jaagpadperk gaven afgelopen zaterdag tientallen hortensia’s weg. Alle hortensia’s hebben intussen een nieuwe plek gevonden, tot in Zeeuws-Vlaanderen aan toe. Aan het Jaagpad is nu plaats voor een vijvertje, fruitbomen en bloemen. Bedankt Martien, Bob en Willem voor het uitgraven en weggeven!

gratis hortensia's
Aan het Jaagpad werden tientallen hortensia’s weggegeven

Klaar voor het voorjaar

Verder zijn aan het Jaagpad de wilgen geknot, de Spijteltuin kreeg nieuwe paadjes en ook de buurttuin aan de Schinkelhavenkade is klaar voor het voorjaar. Op het Johannes Vermeerplein zijn nieuwe helpers nodig voor het onderhoud van het plantsoentje bij het beeld van Descartes. Als je een keer per maand wilt meehelpen in deze buurttuin, meld je aan bij de beheergroep: d.jacobs1943@gmail.com.

Een reactie op “Op het nippertje

  1. Pingback: Tankstationnetjes voor de wilde bij - GroeneBuurten

Reacties zijn gesloten.