Tankstationnetjes voor de wilde bij

De campagne ‘Amsterdam Zoemt, creëer een bijenoase’ lijkt een overweldigend succes te worden. Veel Amsterdammers zetten zich namelijk graag in voor een betere toekomst voor de wilde bij.

Startschot van de campagne

Op 2 maart startte de campagne met een drukbezochte informatieavond in de Coenen. De zaal zat bomvol met bewoners die benieuwd waren hoe ze konden helpen om de wilde bij weer terug te krijgen in de stad. De meer dan 80 aanwezigen kregen allerlei informatie en praktische tips om hun tuin of balkon meer bijvriendelijk te maken.

Heel veel tankstationnetjes voor de wilde bij

De volgende dag ontplofte onze mailbox door de vele aanvragen voor een plantenpakket. Er was belangstelling voor het pakket met meerjarige inheemse en biologisch geteelde planten uit alle delen van de stad: van de rand van de Lutkemeerpolder, het puntje van Zuidoost tot het topje van Noord, en zo’n duizend adressen daartussen.

Het aantal aanvragen is veel groter dan verwacht dus alle pakketten zijn al vergeven. Vanwege de corona uitbraak is het uitdelen van de plantenpakketten uitgesteld. Hopelijk gaat het begin juni gebeuren en anders in het najaar.

Hoe dan ook belooft die grote interesse vanuit Amsterdammers veel positiefs voor hun inzet voor het herstel van de biodiversiteit!

Moerasplanten in het Vondelpark

Op 11 en 12 maart hebben schoolkinderen van de Annie M.G. Schmidt school en de Tobiasschool samen met buurtbewoners honderden moerasplanten in het Vondelpark geplant. Langs de natuuroevers en op de Koeienweide. Voor foto’s zie https://groenebuurten.nl/op-het-nippertje/

Verkiezing insectvriendelijkste geveltuin van het jaar

Als aan het eind van de lente alles goed in bloei staat, wordt het tijd om tuinbezitters in het zonnetje te zetten. Want welke tuinen in onze buurt zijn goede bijenoases? De maanden mei en juni gaat GroeneBuurten op zoek naar geveltuinen waar insecten voedsel en beschutting vinden. Nomineer je eigen tuin of die van een ander! Stuur een foto van de geveltuin naar info@groenebuurten.nl Misschien hoort jouw geveltuin ook wel bij de winnaars!

Campagne ‘Amsterdam Zoemt, creëer een bijenoase!’

De campagne is een samenwerking van GroeneBuurten met de Bee Foundation. Dankzij een donatie van de stichting kunnen we al deze mooie activiteiten organiseren voor de stad. Wil je dat we dit en komend jaar nog meer bijenoases creëren in Amsterdam? Je kan bijdragen met een donatie aan: Stichting Bee Foundation te Groenekan, rekeningnummer IBAN NL 57 RABO 0307 3406 19 onder vermelding van ‘bijenoase Amsterdam’.

 

Een reactie op “Tankstationnetjes voor de wilde bij

  1. Pingback: Geslaagde campagne voor de wilde bij - GroeneBuurten

Reacties zijn gesloten.