Binnen en buiten

wilgen knotten

Wat te doen, als je noodgedwongen binnen moet blijven? Natuurmonumenten biedt negentien virtuele wandelingen door hun mooiste natuurgebieden aan. Het is nu ook een goede tijd om je kennis eens bij te spijkeren. Bijvoorbeeld met deze gratis online vogelcursussen van de Vogelbescherming.

Mijd drukke plaatsen

Blijf zoveel mogelijk thuis. Mocht je er toch even uit willen: we mogen nog wandelen en fietsen. Dat kan zolang we de richtlijnen van de overheid en ons gezonde verstand gebruiken. Houd minstens anderhalve meter afstand. Ga dus niet in een groep naar buiten, en vermijd drukke plaatsen. Als we ons allemaal aan deze richtlijnen houden, is de kans het grootst dat we het aantal infecties laten afnemen. Drukke parken zoals het Vondelpark kun je voorlopig beter even overslaan.

Toch even naar buiten

Je kan natuurlijk nog steeds werken in je eigen tuin of je buurttuin, maar niet in een groep zoals je misschien gewend bent.
We hebben enkele wandelingen voor je gevonden op routeyou.nl waar je misschien niet zo snel aan denkt. Wat te denken van de Bruggenroute over verschillende bruggen in Oud-Zuid die ontworpen zijn door Hildo Krop? Of deze wandelroute door Buitenveldert. Ook in stadsdeel Zuid is deze wandeling langs het Nieuwe Meer en Ons Buiten.
Tenslotte een fietsroute langs de Groene As, die verschillende natuurgebieden aan de rand van Amsterdam met elkaar verbindt.