NLdoet: doe jij mee?

Doe je mee? Op 11 en 12 maart is het weer tijd voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet. Deze actie wordt elk jaar georganiseerd door het OranjeFonds. Ook in Zuid zijn er een hoop acties te vinden waar je een steentje kunt bijdragen, zo ook bij een aantal groeninitiatieven. Omdat we de winter bijna achter ons laten is het tijd om de tuinen weer klaar te maken voor het voorjaar. Deze initiatieven kunnen nog wel een helpende hand gebruiken:

Johannes Vermeerplein

Op zaterdag 12 maart gaan we op het Johannes Vermeerplein (in drie verschillende plantsoentuintjes) aan de slag deze klaar te maken voor het voorjaar. Dit betreft snoeien van struiken, rozen, opruimen, mogelijk al wat aanplanten en het bemesten van in ieder geval de rozen. Van 11:00 tot 12:30 is er ondersteuning bij het snoeien om kennis bij de diverse vrijwilligers te vergroten. Schrijf je hier in.

Spijteltuin

Op 12 maart gaan we in de Spijteltuin meubilair opknappen, composteren, zaaibakken installeren, en vlinder- en bijvriendelijke struiken planten. Ook zal er een rondleiding worden gegeven door de tuin en een workshop zaaien & insectenhuisjes maken. We zullen tijdens deze gezellige middag ook hapjes en drankjes uit onze eigen tuin serveren. Schrijf je hier in

Schinkelhavenkade

Op 12 maart komen we samen voor een gezellige ochtend in de tuin werken met buren. We zullen samen de tuin opruimen, de vlinderstruiken snoeien, de composthoop “ontmantelen” en de rozen en bessenstruiken en fruitbomen bemesten. Ook zal er een snoei-instructie worden gegeven en worden de vrijwilligers gezien van genoeg koffie, thee, koek en fruit. Schrijf je hier in.