Nieuw groen in de wijk

Dit voorjaar is er weer veel groen bijgekomen in stadsdeel Zuid. Op verschillende manieren namen bewoners het initiatief om hun straat of buurt te vergroenen. Vaak vroegen ze daarbij GroeneBuurten om advies of hulp, bijvoorbeeld voor een passend ontwerp of beplantingsadvies. Afgelopen maand drongen de lentekriebels zich op en werden deze plekken een stukje groen rijker:

Warmondstraat

Bewoonster van de Warmondstraat, Adri, vond dat het uitzicht op het fietsenrek voor haar deur wel wat fraaier kon. Samen met GroeneBuurten werd een passende invulling voor vergroening op de kade onderzocht. Uiteindelijk kwamen we uit op een plantenvak met verschillende inheemse vaste planten. Mooi voor het oog én de biodiversiteit. Inmiddels staat het plantenvak, aangelegd door 4Seasons hoveniers, vol met plantjes die groeien als kool. Op naar een prachtig voorjaar!

Boomtuintjes Baarsstraat

Richard en Hanna hebben al voor veel vergroening in de Baarsstraat gezorgd. Ze onderhouden o.a. verschillende plantenbakken en 3 boomtuintjes. Afgelopen maand zijn 3 aangrenzende boomspiegels ook voorzien van groen. De plantjes zijn nu nog klein maar zullen snel gaan groeien. De nieuwe boomtuintjes worden verzorgd door bewoners uit de straat en door buurtkamer de Baarshaven. GroeneBuurten zorgde voor materialen en aanleg met vrijwilligers.

Geveltuin Rietwijkerstraat

Sommige geveltuinen kunnen wel wat hulp gebruiken. Zo ook in de Rietwijkerstraat. Hier nam bewoner van de derde verdieping Bugra het initiatief om de gezamenlijke geveltuin samen met zijn onderburen op te knappen. Hij vroeg een klein budget aan voor biologische en inheemse plantjes bij GroeneBuurten. Daar fleurden de straat en de buren erg van op.

Bertelmanplein

Een lange tijd liep pleinbewoonster Maja rond met plannen om het Bertelmanplein te vergroenen. Vele plannen en gesprekken verder was het deze april eindelijk zover en staan er nu 5 plantenbakken op het plein met prachtige biologische planten van o.a. kwekerij Wiering. Wij waren nauw betrokken in het ontwerp en de uitvoering en zijn trots op Maja en de andere buurtbewoners die gezamenlijk het groen onderhouden.

Boomtuin Schinkelhavenkade

Helaas viel het plan om de boomspiegel aan de Schinkel op te knappen buiten de toekenning van het Buurtbudget. Maar de bewoners besloten niet bij de pakken neer te zitten. Ze hebben zelf de grond omgespit en ingezaaid en hebben via GroeneBuurten een afscheiding gecreëerd met onze boomtuin-startpakketten!

Binnentuin De Coenen

In de binnentuin van De Coenen is ontzettend hard gewerkt.  De tuin is voor een groot deel onttegeld en daar is een verhoogde border voor in de plaats gekomen. De bewoners van de Coenen kunnen straks genieten van de lentezon in een levende binnentuin. Kom snel eens een kijkje nemen.

En verder…

Op het Stadionplein wordt op dit moment gewerkt aan het vervangen van een parkeerplaats door een groenvak. In de Lomanstraat worden álle boomspiegels voorzien van inheemse begroeiing. De tuin van Buurtkamer Welkom wordt deze week beplant met prachtig groen van De Cruydt-Hoeck. Op het Minervaplein nemen buren een grote boomspiegel onder handen. Op de hoek van de Beethoven- en Corellistraat krijgt een groenvak een opfrisbeurt met veel kleurige drachtplanten en gevelgroen.

Ook lentekriebels? Als aanvullend advies of hulp gewenst is, bijvoorbeeld voor een plantadvies of het maken van een passend ontwerp, neem dan contact met ons op via info@groenebuurten.nl.