Natuureducatie (2x NME)

natuureducatie

Kinderen kunnen dit jaar weer op meerdere manieren deelnemen aan ervaringsgericht natuuronderwijs van GroeneBuurten. In april en mei kunnen twee schoolgroepen (dus wees er snel bij!) deelnemen aan een speciaal programma rond ‘de wilde bij’. Het gaat om een natuurles in de klas en een buitenworkshop in een park in Zuid. Ook kunnen (school)groepen het gehele jaar een rondleiding boeken op de Koeienweide in het Vondelpark. Alle natuureducatie activiteiten zijn gratis.

Waarom de natuur in

Onderzoek toont aan dat het belangrijk is dat kinderen van jongsaf aan in contact komen met natuur(beleving). Want zintuigen worden geprikkeld, het is goed voor de gezondheid, concentratie, creativiteit, taalontwikkeling en sociale vaardigheden. Ook zullen de kinderen zich op latere leeftijd eerder willen inzetten voor de natuur.

Natuurles in de klas inclusief een buitenles natuuroevers beplanten

GroeneBuurten en de Bee Foundation organiseren de campagne “Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase. In het kader van deze campagne biedt Sonne Copijn 2 lessen aan voor schoolgroepen uit het basisonderwijs (groep 6-8) en voorgezet onderwijs ( 1e of 2e jaars). Sonne is bijenexpert en wordt ook wel de Bijenkoningin genoemd.

Les 1 is een inspirerende natuurles in de klas over het belang van de wilde bij. Les 2 is een praktijkles in een park in Amsterdam Zuid waar de kinderen helpen met het planten van bijvriendelijke beplanting langs natuuroevers.

De les op school vindt in overleg plaats in april of begin mei en de praktijkles is in mei.

Er is beperkt plek dus meld je schoolklas snel aan.

Koeienweide natuureducatie

Groepen zijn welkom voor een rondleiding over het natuureducatie pad op de Koeienweide in het Vondelpark. Een informatieve, speelse en actieve manier om kennis te maken met prachtige stadsnatuur. Onder begeleiding van een natuurgids. In de loop der jaren heeft een groep vrijwilligers er diverse educatieve voorzieningen gemaakt zoals insectenhotels, paddenpoelen en een paddenstoelenwand. Elk seizoen zijn er andere planten en dieren te bewonderen. Al wandelend over het pad kun je zien hoe planten, bomen, dieren, insecten en vogels één systeem vormen. Voor kinderen uit basis- en voortgezet onderwijs en BSO.

Meer informatie over de Koeienweide: https://groenebuurten.nl/vondelpark/scholen-groepen/

Interesse

Ben je leerkracht of hulpouder en wil je een rondleiding of de speciale natuurlessen boeken? Neem dan contact op met GroeneBuurten voor het maken van een afspraak.

Mail of bel naar simone@groenebuurten.nl  06-20539629