Inkoopactie tuinaarde Bio-Kultura

Inkoopactie tuinaarde Bio-Kultura

Een gezonde bodem is de basis! Dus als jij een mooie tuin wilt, zorg dan voor goede biologische aarde vol bodemleven. Dat kan met onze inkoopactie van tuinaarde van Bio-Kultura.

Gezonde bodem is de basis

Je wist het waarschijnlijk al: planten worden gelukkiger in een goede bodem. Ze groeien er gezonder en sterker in, waardoor ze er mooier uitzien en prachtig bloeien. Welke tuineigenaar wil dat nu niet? De vraag is hoe je zo’n gezonde bodem kunt krijgen. Want de meeste aarde die te koop is bij tuincentra, doe-het-zelf-winkels en supermarkten is niet zo goed voor je tuin.

In de bodem leven allerlei nuttige minuscule diertjes die met elkaar de bodem gezond houden. Ze verteren plantenresten zodat er weer voedingsstoffen beschikbaar komen. Ze zorgen voor een kruimige en luchtige bodemstructuur waardoor de bodem beter water kan bufferen. Bovendien helpen sommige bodemdiertjes met het verminderen van plagen voor je planten. Dit bodemleven wil je dus in stand houden, of nog beter, bevorderen. Kunstmest en bestrijdingsmiddelen zijn daarbij totaal ongewenst omdat ze het tegenovergestelde doen: ze doden het bodemleven en verstoren de natuurlijke balans. En laten deze stoffen nu juist in bijna alle tuinaarde zitten (ook de biologische)!

Inkoopactie Bio-Kultura tuinaarde

Daarom onze inkoopactie voor goede Bio-Kultura tuinaarde zonder schadelijke stoffen. Met deze tuinaarde-compost voeg je juist het noodzakelijke bodemleven toe. Dus ga je een nieuw plantenbed aanleggen of tegels wippen en heb je behoefte aan goede grond? Doe dan ook mee. Door gezamenlijk in te kopen, drukken we de kosten flink.

Prijzen

De winkelprijs voor een zak Bio-Kultura tuinaarde van 20 liter ligt rond de € 5,25. Dat betekent dat je per 20 liter al zo’n € 1,50 uitspaart door het nu samen in te kopen. Als je grotere hoeveelheden bestelt, neemt de korting alleen maar toe. De prijzen zijn:

GroeneBuurten Inkoopactie- prijs
20 liter 3,75
40 liter 6,75
60 liter 9,75
80 liter 12,75
100 liter 15,50

Let op

  • de inkoopactie gaat alleen door bij voldoende belangstelling (misschien heb je buren en vrienden die ook geïnteresseerd zijn in deze actie?),
  • mail ons uiterlijk zondag 19 juni hoeveel aarde je zou willen kopen,
  • je haalt de door jou bestelde aarde op bij Huis van de Wijk Olympus, Olympiaweg 29, op woensdag 29 juni tussen 10 en 12 uur
  • de aarde wordt geleverd in een bigbag, die overgeschept wordt in een zelf meegebrachte zak, emmer of kruiwagen (we hebben een redelijk aantal gerecyclede zakken maar daarvoor geldt wel OP = OP),
  • je betaalt contant en gepast op de dag zelf. Het is ook mogelijk te betalen met je smartphone via een Tikkie (via QR-code).

Meedoen?

Stuur een mail naar info@groenebuurten.nl met daarin de door jou gewenste hoeveelheid.