Inkoopactie biologische bloembollen

biologische bloembollen

Doe mee met de inkoopactie biologische bloembollen! Biologische bollen verdienen een plekje in de ecologische tuin. Elk jaar opnieuw in de lente verrassen ze ons met geur en kleur. Ze laten ons dromen van warmere en zonnigere dagen.

Bloemen als krokus en de narcis bloeien vroeg in het jaar. Ze zijn daarmee bij de eerste planten die bijen van nectar kunnen voorzien, als ze vroeg in het seizoen weer actief worden.

Inkoopactie biologische bloembollen

Wil jij volgend jaar ook genieten van voorjaarsbollen? Velt, vereniging voor ecologisch leven en tuinieren,  organiseert een inkoopactie voor biologische voorjaarsbloembollen. Je kunt tot midden mei inschrijven en dan vanaf half oktober je bollen afhalen in Amsterdam. Bekijk het assortiment en de prijzen op de website van Velt.

Waarom biologisch?

Bestrijdingsmiddelen zijn funest voor bijen. In niet-biologisch bollen zitten sporen van bestrijdingsmiddelen. Gebruik ze dus niet. Ook andere dieren, zoals vogels en egels, help je hiermee. Gelukkig schakelen steeds meer kwekers over op de teelt van biologische bloembollen.

Online sessie over biologische bloembollen

Velt organiseert op 1april een online sessie over biologische bloembollen. Tijdens deze online sessie kom je te weten waarom biologisch ook bij bollen een logische keuze is. Je kan je hier inschrijven. En kijk meteen eens of er nog een andere interessante sessie voor je is.