budget voor groene bewonersinitiatieven

budget voor groene bewonersinitiatieven

Het is voorjaar, tijd om je groene plannen uit te voeren. Soms is een beetje geld nodig om planten of andere materialen aan te schaffen. Bij GroeneBuurten kun je nu een budget voor groene bewonersinitiatieven aanvragen.

Budget voor groene bewonersinitiatieven

Willen jullie graag een aantal boomspiegels in de straat omtoveren tot boomtuintjes? Een plantsoen een pluktuin laten worden? Of van een lelijke blinde muur in de straat een groene en bloeiende wand maken? Samen met andere buurtbewoners? Vaak zijn er ideeën genoeg, maar is er geen geld beschikbaar.

Dankzij Stadsdeel kunnen we nu snel kleine bewonersinitiatieven tot maximaal €500,- ondersteunen. Er zijn geen ingewikkelde aanvragen voor nodig. Een verzoek met een korte beschrijving van het initiatief is meestal al voldoende. We kunnen snel beslissen en achteraf sluit je af met een eenvoudige declaratie van de kosten en een verslagje.

Voorbeelden

Vorig jaar konden we 16 projecten van buurtbewoners ondersteunen. Hier zie je enkele voorbeelden.

Voorwaarden

Er gelden enkele voorwaarden:

  • Het initiatief is gericht op vergroening.
  • We vergoeden geen kosten voor groentezaden of -plantjes;
  • Je doet het samen met enkele buren;
  • Je doet de aanvraag voordat de activiteit start;
  • Het vindt plaats ergens in Oud Zuid (Apollobuurt, Hoofddorppleinbuurt, Museumkwartier, Prinses Irenebuurt, Schinkelbuurt, Stadionbuurt, Vondelpark, Willemsparkbuurt) of de Zuidas.

Budget voor groene bewonersinitiatieven aanvragen?

Als je een aanvraag wil doen, neem dan contact met ons op via info@groenebuurten.nl. Als je eerst meer wil weten, bel dan David: ​06-83 170 926.