9 klimaatbestendige voorbeeldtuinen

Dit voorjaar helpt GroeneBuurten tuinbezitters in Oud Zuid bij het onttegelen van hun binnentuin tijdens de actie Tegels Eruit in Stadsdeel Zuid. Om de tuinbezitters extra te motiveren, heeft GroeneBuurten 9 klimaatbestendige voorbeeldtuinen laten ontwerpen. Wil je ze meteen bekijken, klik dan hier.

9 klimaatbestendige voorbeeldtuinen, ter inspiratie voor iedereen

Met behulp van deze voorbeeldtuinen kunnen deelnemers bepalen welke make-over hun tuin zal krijgen. Het mooie is dat de ontwerpen online staan en gratis toegankelijk zijn voor iedereen. Dus niet alleen voor deelnemers uit Oud Zuid maar voor alle Amsterdammers.

Voor iedere soort tuin leuke en klimaatbestendige tips

Er is voor iedereen wel wat naar gading te vinden: voor een tuin met een zonnige of schaduwrijke ligging, in diverse formaten en in verschillende stijlen. Wil je het strak, juist heel natuurlijk of liever iets er tussenin; ook daaraan is gedacht. Bovendien staan ze vol simpele klimaatbestendige maatregelen.

Ontworpen door ervaren tuinontwerpers

De voorbeeldtuinen zijn ontworpen door Bureau Binnentuinen en SkyGarden Care. Zij hebben veel ervaring op het gebied van klimaatbestendige tuinen door hun project Tegels eruit, groen erin! dat uitgevoerd wordt in o.a. stadsdeel West.

Veel verschillende soorten informatie en plantadvies

Elke voorbeeldtuin bestaat uit meerdere pagina’s. De eerste pagina visualiseert een totaaloverzicht, inclusief het perspectief van verschillende kanten. Op de tweede pagina vind je meer informatie over de verschillende onderdelen. Maak vooral ook gebruik van de bijgevoegde links om te weten hoe je bijvoorbeeld een groen dak of grindpad aanlegt of een regenton aansluit. Op pagina drie staat en beplantingsadvies. Daar staan de soorten met een foto en allerlei details. Je kunt er zelfs zien wat het nut van de plant is voor de biodiversiteit, dat wil zeggen, welke insecten baat hebben bij deze soort.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het project én de 9 voorbeeldtuinen, kijk op deze pagina. Onder het tabblad 9 Voorbeeldtuinen ter inspiratie vind je ze alle negen op een rijtje.