Hulp of advies nodig voor je tuin?

Ben je de gelukkige bezitter van een tuin, maar is deze niet zo mooi groen als je zou willen? En woon je in Oud Zuid of de Zuidas? Dan kan GroeneBuurten je hierbij misschien helpen. Wij hebben namelijk verschillende teams van vrijwilligers om bewoners te adviseren of klusjes in de tuin te doen.

Tuincoaches

Eén team van vrijwilligers kan advies geven over de inrichting of de begroeiing van (gevel)tuin of balkon. Twijfel je bijvoorbeeld welke planten geschikt zijn voor jouw tuin om deze vlinder- of onderhoudsvriendelijk te maken? Wil je de tuin meer klimaatbestendig inrichten? Zij komen bij je thuis en denken ter plekke met je mee.

Het Tuinteam

Het andere team verricht werk in de tuin voor senioren of mensen met een fysieke beperking die geen tuinman kunnen betalen. De vrijwilligers kunnen helpen met het onderhoud of klusjes in een (gevel)tuin. Onkruid wieden, snoeien of een perk beplantingsklaar maken, het hoort allemaal tot de mogelijkheden. Zij komen als dat nodig is met een aantal mensen samen, zodat het werk dan snel gedaan is.

Met de 1ste tuinklus is goed en sociaal werk verricht

Het Tuinteam Olympus kwam al in actie in de buurt. Lees hier hoe de woekerende Vuurdoorn van buurtbewoner Merik onder handen werd genomen door een vrijwilliger van het Tuinteam.

Het is verder inspirerend om lezen hoe gezellig het bleek om die klus te klaren; veel buurtbewoners kwamen een kijkje nemen en bleven staan om een praatje maken. Dus ook als je het leuk lijkt om zelf deel te nemen als vrijwilliger aan één van de teams, meld je dan aan. Je bent van harte welkom.

 

Je kunt contact opnemen met Luella via info@groenebuurten.nl of 020-6628 237

Foto: Sjoerd Blommestijn

Een reactie op “Hulp of advies nodig voor je tuin?

  1. Pingback: Bijzonder tuinteam aan zet - Groene Buurten

Reacties zijn gesloten.