Handleiding Natuurdaken

Groene daken worden Natuurdaken

GroeneBuurten ijvert al lang voor meer groene daken in de stad. Een groen dak heeft namelijk heel veel voordelen, niet alleen voor de dakbezitter maar ook voor iedereen en alles dat eromheen leeft. Dat is ook de reden waarom men tegenwoordig vaak spreekt over een ‘natuurdak’ in plaats van een ‘groen dak’.

De term natuurdak omschrijft uitstekend dat wat je met simpele maatregelen allemaal kunt creëren op zo’n plat dak. Met wat bloeiende kruiden en grassen maak je namelijk al een stukje natuur midden in de stad.

Je kunt bij ons terecht met allerlei vragen over groene of natuurdaken. Bijvoorbeeld als je wilt weten hoe je het zelf kunt aanleggen of de juiste begroeiing. Ook kunnen we adviseren over het aanvragen van subsidies. Om bewoners te inspireren en te horen over de ervaringen van groenedakenbezitters, organiseerden we in november 2019 een groenedakenexcursie. Er staat een tweede op de planning voor voorjaar 2020.

Uitstekende handleiding over natuurdaken

Voor meer achtergrondinformatie kun je ook de handreiking natuurdaken lezen. Het is een reuze interessante handleiding, met daarin advies over de aanleg van een natuurlijk groen dak. Ook als je meer wilt lezen over de voordelen of de types groene daken is dit een uitstekend document. Het is gemaakt door Green Deal en gratis te downloaden.

En mocht je na afloop nog met vragen zitten, neem dan gewoon even contact met ons op via info@groenebuurten.nl of 020-6628237.

Een reactie op “Handleiding Natuurdaken

  1. Pingback: Groenedaken-excursie - Groene Buurten

Reacties zijn gesloten.