Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groenedaken-excursie

23/11/2019 @ 11:00 - 14:00

Heb jij ook een stuk bitumen dak dat in de zomer staat te dampen in de zon of er in de schaduw levenloos bij ligt? Wil je graag je woning verkoelen, bijdragen aan een bio-diversere, groenere, gezondere stad en een mooi uitzicht op je dak creëren? Ga mee op onze groenedaken-excursie en leer meer over de mogelijkheden.

Tips en trucs

Allemaal merken we dat de zomers steeds heter worden, met pieken in de steden door de concentratie daar van asfalt, bitumen en steen. Ook lezen we over verhoging van CO2 -uitstoot, afname van biodiversiteit en een toename van druk op de stadsriolering. Op de daken kan je een tegenbeweging maken door ruimte te geven aan groen.

Laat je inspireren door bewoners die al een groen dak hebben en zo meewerken aan een groenere, gezondere stad bovenop woningen. We gaan naar drie heel verschillende groene daken in Oud-Zuid, waar je aan de betrokken bewoners vragen kunt stellen over welke voordelen zij ervaren en kunt horen welke tips en trucs zij voor jou hebben. Zij kunnen je vertellen hoe zij het hebben aangepakt, wat er allemaal bij is komen kijken en hoe het bevalt. Aansluitend bezoeken we met de liefhebbers nog een complexere daktuin, ofwel op de Zuidas op het gebouw van Circle en ABN-AMRO of op een gezamenlijke daktuin aan De Boelelaan.

Je zou de zwarte bitumendaken kunnen vergelijken met de verteerde rokerslongen van een stad die ernaar smachten om weer vrij te kunnen ademen. Wat is er dan mooier dan deze daken om te vormen tot plekken waar de natuur zich kan ontwikkelen! Wist je dat de binnentemperatuur onder een groen dak bovendien wel 5 graden lager kan zijn? Ook gaat het dak veel langer mee zonder de blootstelling aan het zonlicht en zorgt een groen dak voor wateropslag en een grotere diversiteit aan vogels. Genoeg redenen om het te overwegen dus.

Aanmelden

Deelname aan de excursie is gratis.

Graag aanmelden via info@groenebuurten.nl

Gegevens

Datum:
23/11/2019
Tijd:
11:00 - 14:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam, Noord Holland Nederland