GroeneBuurten aan het woord: de opening van Groenpunt Welkom

GroeneBuurten kijkt terug op een goed bezochte en heel gezellige openingsdag van Groenpunt Welkom!

Dank aan iedereen die dit mooie moment met ons deelde! Leuk dat jullie er waren, tijdens een activiteit of spontaan binnenlopend. Een bijzonder bedankje verdienen stadsdeelbestuurder Rocco Piers voor het officieel komen openen én alle vrijwilligers die meehielpen om de verschillende activiteiten mogelijk te maken!

Een korte terugblik op de openingsdag

De Weggeefmarkt: De openingsdag startte met een weggeefmarkt. De kleine ruimte stond bomvol met kleren, keukenapparatuur, tuingerei en decoratieve spulletjes. Rond de 50 buurtbewoners bezochten de markt om te zien of er iets moois of bruikbaars voor hen tussen zat. Dat bleek wel: ruim tweederde van de spullen vond een nieuwe eigenaar. Een lekker duurzaam resultaat!

Soep met moestuinkruiden: Aansluitend was er gratis soep voor iedereen die daar trek in had. Ruim 30 mensen smulden van de heerlijke soep. Goed gevulde harira, bomvol met kruiden zoals dat hoort, en gemaakt door Peter, de vrijwillige chefkok van Buurtkamer Welkom.

Kinderworkshop Vogelsnacks maken: In de middag maakten enkele kinderen met hun ouders vogelvoer voor in de tuin of op het balkon. Leuke dingen die gemakkelijk te maken waren door materiaal uit de natuur te gebruiken. En met waardevol voer voor de vogels. Zo werden dennenappels gevuld met speciale vogelpindakaas (want daar zit tenminste geen zout in). Verder werden appels opgehangen tussen een constructie van takjes en gekraakte walnoten vastgemaakt op een plankje.

Openingsborrel: Het was druk bij de opening. Allerlei buurtbewoners, vrijwilligers en mensen van organisaties uit ons netwerk kwamen langs om een kijkje te nemen en met ons te proosten. Ook werden allerlei vragen over vergroening gesteld en plannen gemaakt om snel aan de slag te kunnen gaan. Stadsdeelbestuurder Rocco Piers nam twee symbolische voorwerpen in ontvangst (een stoeptegel en een medebeheer-bordje), waarmee hij Groenpunt Welkom officieel opende.

We kijken vanuit onze nieuwe stek uit naar de samenwerking voor een mooie groenere en duurzamere toekomst!

De foto’s