Start GroeneMiddag

Vanaf maart gaan we van start met de GroeneMiddag. Dit betekent dat er elke woensdagmiddag tussen 14:00-16:00 een activiteit met een groen of duurzaam thema wordt georganiseerd bij ons Groenpunt Welkom. Deze activiteiten zijn gratis en laagdrempelig, dus kom gezellig langs.

*Afhankelijk van de activiteti, hou daarom onze agenda in de gaten.

Wat kun je verwachten?

Elke eerste woensdag van de maand gaan we de buurt schoner maken door zwerfvuil te rapen. De tweede woensdag van maand richten we ons op activiteiten voor kinderen. Zo heeft een groep kinderen vorige week uilenballen uitgepluisd, wat leidde tot een heleboel interessante ontdekkingen! Andere thema’s die we zullen behandelen zijn o.a. natuurfotografie, voedsel fermenteren en composteren. De derde en vierde woensdag van de maand gaan we aan de slag met een thema activiteit.

Programma van Maart

In maart is het thema De Groene Tuin.

  • 1 maart 14:00-15:00 – Kom mee afvalrapen in de buurt, wij zorgen voor grijpers en vuilniszakken maar zelf meenemen mag natuurlijk ook. En we sluiten af met een kopje thee of koffie.
  • 8 maart 14:00-15:30 – In de tuin van Buurtkamer Welkom gaan we aan de slag met het maken van groene wand en het inzaaien van moestuinplanten (volwassenen zijn ook welkom)
  • 15 maart 13:30 – 15:30 – Ontwerp je eigen tuin. Ga creatief aan de slag met je eigen tuin onder leiding van tuinexperts. Neem een schetsje mee of een aantal foto’s en vraag hen de oren van het hoofd.
  • 22 maart 14:00-15:30 – Spreekuur gevel- of boomtuinen. Hoe start je een succesvolle gevel- of boomtuin? Waar moet je op letten? Welke planten zijn geschikt? Wij beantwoorden alle vragen.

Voor alle activiteiten graag van tevoren aanmelden via info@groenebuurten.nl

In april is het thema Natuurfotografie. We zullen samen het voorjaar vastleggen op de camera om vervolgens met elkaar een expositie in elkaar te zetten.

Verder op het programma

Elke eerste woensdag van de maand 19:00-21:00

Repair Café – gratis reparaties (voorheen in Huis van de Wijk Olympus)

Elke maandag, woensdag en donderdag

Kom GFT inleveren bij ons compostpunt.

En meer… hou daarvoor onze agenda in de gaten op de website of kom eens langs bij Groenpunt Welkom op het Stadionplein 65.