Waterpomp met buurtbudget

kijktuin

Heel blij is Albert van Woerden met de waterpomp voor de wilde plantentuin aan de Gaasterstraat. Samen met twee andere buurtbewoners heeft hij hier al jaren een stukje groen geadopteerd waar zij wilde planten houden. Met aanspraak op het buurtbudget hebben ze nu in korte tijd een waterpomp geregeld.

Met gevonden spullen

Op een klein terreintje van een paar m2, tussen verrijzende hoogbouw in, zijn ze een paar jaar geleden aan de slag gegaan. “Op eigen initiatief en met eigen geld”, vertelt Albert. “We kopen ook bijna geen spullen. Het vijvertje hebben we gerepareerd met een stuk gevonden zeildoek. En met een gevonden biels, die we op een paar mooie stenen gelegd hebben, is er nu een soort bankje, waar we zelfs een parasol boven hebben gezet. Ook gevonden. In de boom hebben we een bijenhotel opgehangen en voor de vogels is er een voederplaatsje.”

Niet aangeharkt

Albert: “Er komen elke dag wel mensen voorbij die zeggen dat ze het zo mooi vinden. Voor sommigen is het echt hun uitje, om even te kijken wat er allemaal gebeurt. De charme is dat het niet zo aangeharkt is en ook geen woestenij. Dat horen we ook terug van mensen. Alles wat in het wild groeit, willen we. We krijgen wat, of vinden een mooi bloemetje in een talud. Dat soort plantjes laten we hier hun gang gaan en zo maken we er toch iets leuks van.”

Toekomst

“Ze gaan dit terrein nog helemaal doorontwerpen, dus hoe de toekomst er uitziet, is de vraag. Hopelijk laten ze nog wat van die mooie, grote bomen staan, daar komen zoveel vogels op af”, zegt Albert. Ook hoopt hij nog lang door te kunnen met het kijktuintje. Zeker nu ze zo’n fijne waterpomp hebben, wat het water geven een stuk makkelijker maakt.

Je kan nog steeds een budget aanvragen voor jouw groene idee! Info over buurtbudget