Nieuwe subsidie groen bewonersinitiatief

Subsidie groen bewonersinitiatief Reijniers Vinkeleskade

Help je groene initiatief snel en gemakkelijk op weg met een klein budget. Vraag rechtstreeks bij GroeneBuurten geld aan voor jouw kleine bewonersinitiatief.

Nieuw budget voor kleine groene bewonersinitiatieven

Willen jullie graag een aantal boomspiegels in de straat omtoveren tot boomtuintjes? Een plantsoen een pluktuin laten worden? Of van een lelijke blinde muur in de straat een groene en bloeiende wand maken? Samen met enkele buurtbewoners? Vaak zijn er ideeën genoeg, maar is er geen financiering voor beschikbaar.

Stadsdeel Zuid stelt een budget aan GroeneBuurten ter beschikking waarmee we nu snel dergelijke kleine bewonersinitiatieven (tot maximaal €500,-) kunnen ondersteunen. Er zijn geen ingewikkelde aanvragen voor nodig; een verzoek met een korte beschrijving van het initiatief is meestal al voldoende. Een beslissing nemen verloopt snel en achteraf sluit je af met een eenvoudige ‘declaratie’ van de kosten en een verslagje van de activiteit.

Voorwaarden

Er gelden enkele voorwaarden:

  • Het initiatief is gericht op vergroening.
  • Je doet het samen met enkele buren, beter gezegd, met minimaal 3 huishoudens.
  • Je doet de aanvraag voordat de activiteit start
  • Het vindt plaats ergens in Oud Zuid (Apollobuurt, Hoofddorppleinbuurt, Museumkwartier, Prinses Irenebuurt, Schinkelbuurt, Stadionbuurt, Vondelpark, Willemsparkbuurt) of de Zuidas.

Aanvraag doen?

Als je een aanvraag wil doen, neem dan contact met ons op via info@groenebuurten.nl. Als je eerst meer wilt weten, kun je ons ook bellen.

2 reacties op “Nieuwe subsidie groen bewonersinitiatief

  1. Pingback: Financiering voor (groene) buurtinitiatieven - GroeneBuurten

  2. Pingback: Bewoners aan het woord: plantenzee in de Beethovenstraat - GroeneBuurten

Reacties zijn gesloten.