Onze website is up-to-date

De laatste weken zijn veel activiteiten stil komen te liggen. Alleen op de achtergrond werken we hard door om op een andere manier door te gaan, met alle aanpassingen die daarbij horen.

We hebben de tijd onder andere benut om de website op orde te maken. Meerdere informatiepagina’s waren slechts gedeeltelijk gevuld en het lukte ons maar niet om deze compleet te krijgen; te veel andere dringende zaken vroegen om de aandacht. Nu is bijna alles gevuld. Het voordeel van deze wat late invulling is dat de informatie heel actueel is. Dus met de laatst bijgewerkte kennis en tips erin verwerkt.

Ook hebben we verschillende instructies toegevoegd voor als je graag zelf iets wilt maken of aanleggen, op schrift of in een fotoverslag.

Nieuwe en/of geactualiseerde inhoud

Hieronder een inkijkje in wat je er zoal kunt vinden:

Meer groen – Wil je graag zelf meer groen in je omgeving? Dan kun je lezen hoe je een geveltuin, boomtuin, groen dak, verticaal groen of een buurt(moes)tuin aanlegt en waar je aan moet denken. Ook vind je meer over de bescherming van bomen.

Klimaatbestendige maatregelen – Meer lezen over de voordelen van een groen dak, verticaal groen, een regenton of infiltratiekrat, en waar je rekening mee moet houden bij het aanleggen? Instructies hoe je dat zelf kunt doen? Misschien ben je de tegels in je tuin beu, en ben je benieuwd hoe je deze kunt (laten) verwijderen of hergebruiken. Je vindt het allemaal op de website.

Met buurtbewoners – Wil je weten hoe je met je buren een buurt(moes)tuin op kunt zetten? Hoe je dat kunt financieren? Of welke bewonersinitiatieven al allemaal bestaan? Te vinden onder Medebeheer, Buurt(moes)tuin, Subsidies en fondsen of (vanaf volgende maand) de buurtpagina’s.

Dieren – Dieren in de stad meer kansen bieden? In de buurt of bij je eigen huis? Kijk dan eens naar de informatie over bijvoorbeeld mussen, wilde bijen, amfibieën, vlinders of vleermuizen, of naar het aanleggen van vogel- en insectvriendelijke tuinen of balkons in het algemeen.

Tuinhulp en -advies – Op zoek naar mensen die jou kunnen helpen met jouw (gevel)tuin of balkon? Onderhoud en tuinklusjes of gewoon advies? Check dan onder deze kop wat er voor mogelijkheden zijn.

Vrijwilligerswerk – Bijdragen aan een mooier en groener Amsterdam? Kijk dan hier wat voor soorten vrijwilligerswerk je allemaal kunt doen in de buurt/Zuid.

Circulaire stad – Lees op welke manier je jouw eigen afval kunt composteren. Wat je kunt doen tegen zwerfafval in de buurt. Misschien wil je graag weten wat de circulaire plannen voor de stad zijn? Daarom hebben we ook informatie toegevoegd over energie- en waterbesparing, of hergebruik en reparatie van spullen.

Disclaimer – Werk in uitvoering

Natuurlijk is een website nooit helemaal af. Er zullen dingen aangevuld of bijgewerkt worden wanneer nieuwe gegevens voorhanden zijn. Neem daarom regelmatig een kijkje bij de onderwerpen die je interesseren en blijf zo op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Helaas zijn ook de pagina’s over de buurten nog niet af. Daar gaan we aanstaande maand mee aan de slag. Werk jij mee aan een groen bewonersinitiatief en wil je dat deze zeker vermeld wordt zodat geïnteresseerde buurtbewoners jullie initiatief kunnen vinden? Geef dit dan aan ons door via info@groenebuurten.nl of 020- 6628 237.

 

We wensen je veel leesplezier, en dat er maar veel mooie kleine en grote initiatieven uit voort mogen komen!