Wat is de BIJ-vriendelijkste geveltuin van 2021?

geveltuin eerste Schinkelstraat

Ook dit jaar reiken we weer een prijs uit voor de BIJ-vriendelijkste geveltuin in Amsterdam Oud-Zuid. De verkiezing is onderdeel van de campagne ‘Amsterdam Zoemt, creëer een Bijenoase’ van GroeneBuurten en de Bee Foundation. Vanaf nu kun je weer geveltuinen en balkons nomineren.

Zie je een geveltuin of balkon (het mag natuurlijk je eigen geveltuin zijn!) waar wilde bijen zoemen en vlinders fladderen? Staan er inheemse insectvriendelijke planten in? Nomineer de tuin dan voor onze BIJ-vriendelijkste geveltuin-verkiezing.

Stuur een foto

Maak een liggende (liever geen staand formaat) foto van de gehele geveltuin. Maak liefst ook een of twee close-ups van de beplanting in de geveltuin. Het is lastig om bijen op de foto te krijgen maar probeer wel om de beplanting scherp op de foto te zetten.

Hoe herken je een bijvriendelijke geveltuin?

Wilde bijen hebben het meeste aan bloeiende inheemse planten. Veel soorten wilde bijen zijn perfect aangepast aan een of meerdere inheemse plantensoorten waarmee ze samen geëvolueerd zijn. Uitheemse of gecultiveerde soorten zien er mooi uit, maar zijn niet altijd geschikt als voedselbron voor wilde bijen. Kijk eens op deze lijst van drachtplanten.nl voor geschikte planten voor een BIJ-vriendelijke geveltuin.

Nomineren voor de BIJ-vriendelijkste geveltuin

Mail de foto(‘s) uiterlijk 1 september naar info@groenebuurten.nl onder vermelding van ‘bijvriendelijkste geveltuin’. Vergeet niet de straat en huisnummer erbij te vermelden zodat wij de eigenaar van de geveltuin kunnen benaderen als hij/zij kans maakt om een prijs.

Een reactie op “Wat is de BIJ-vriendelijkste geveltuin van 2021?

  1. Pingback: Terugblik Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase 2021 - GroeneBuurten

Reacties zijn gesloten.