Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aanleg natuuroevers – Zochervijver

03/05/2023 @ 10:00 - 12:30

natuureducatie

Help je mee met de aanleg van natuuroevers langs de Zochervijver in het Vondelpark? We zoeken hulp bij het aanplanten en het maken van de wilgentenen beschoeiing voor de oevers. Zo helpen we de biodiversiteit een handje en bovendien draagt het bij aan de verfraaiing van het park.

Help mee met de aanleg natuuroevers langs Zochervijver

Iedereen is welkom om te helpen. Groenkennis is niet nodig. Er zijn zowel lichtere als zwaardere klussen te doen. Maak plantgaten of zet de planten in de grond of het water. Als het je het leuk lijkt, kun je aan de slag vanuit de boot. In het water worden namelijk palen geplaatst en vervolgens de wilgentenen tussen aangebracht. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Tijd, locatie en aanmelden

De werkochtend is op 3 mei van 10:00 – 12:30 uur. We verzamelen bij de Zochervijver in het Vondelpark, vlak bij de Amstelveenseweg.

Aanmelden via info@groenebuurten.nl.

PS: Kun je niet op woensdag, of lijkt het je gewoon leuk om vaker te helpen? Er wordt ook gewerkt aan de oever langs de Grote Speelweide op zaterdag 6 mei van 11:00-13:00 uur. Bovendien komt binnenkort ook het Beatrixpark aan de beurt. Meer weten? Houd dan onze agenda in de gaten.

Amsterdam zoemt, inclusief citizen science bij natuuroevers

De aanleg van de natuuroevers is onderdeel van de campagne Amsterdam Zoemt, creëer een bijenoase. Met behulp van inheemse moeras- en waterplanten worden de oevers van grasweides in de parken interessant leefgebied voor allerlei dieren. De bloeiende beplanting biedt voedsel, veiligheid en nestplekken voor vogels en insecten zoals de wilde bij. Ook wordt op sommige plekken een beschoeiing gemaakt van wilgentenen, zodat amfibieën en vissen meer paaigebied en schuilplekken krijgen. We starten een citizen science project om het effect van de beplanting op de biodiversiteit te meten. Meer informatie of hoe je je kunt aanmelden, lees je hier.

*Dit project wordt (mede) mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland.

Gegevens

Datum:
03/05/2023
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorieën:
,