Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aanleg natuuroevers -Grote Speelweide

06/05/2023 @ 11:00 - 13:00

Help je mee met de aanleg van natuuroevers op de Grote Speelweide in het Vondelpark? We zoeken hulp bij het aanplanten van inheemse nectarrijke moeras- en waterplanten. Zo helpen we de biodiversiteit een handje en bovendien draagt het bij aan de verfraaiing van het park.

Help mee met de aanleg natuuroevers op Grote Speelweide

Iedereen is welkom om te helpen. Groenkennis is niet nodig, en er zijn zowel lichtere als zwaardere klussen te doen. Maak bijvoorbeeld plantgaten of zet planten in de grond of het water. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Tijd, locatie en aanmelden

De werkochtend is op 6 mei van 11:00 – 13:00 uur. We verzamelen aan de rand van de Grote Speelweide (ook wel de Hondenspeelweide genoemd), aan de Overtoomzijde, in het Vondelpark.

Aanmelden via info@groenebuurten.nl.

PS: Kun je niet op zaterdag, of lijkt het je gewoon leuk om vaker te helpen? Er wordt ook gewerkt aan de oever langs de Zochervijver op woensdag 3 mei van 10:00-12:30 uur. Bovendien komt binnenkort ook het Beatrixpark aan de beurt. Meer weten? Houd dan onze agenda in de gaten.

Amsterdam zoemt, inclusief citizen science bij natuuroevers

De aanleg van de natuuroevers is onderdeel van de campagne Amsterdam Zoemt, creëer een bijenoase. Met behulp van inheemse moeras- en waterplanten worden de oevers van grasweides in de parken interessant leefgebied voor allerlei dieren. De bloeiende beplanting biedt voedsel, veiligheid en nestplekken voor vogels en insecten zoals de wilde bij. Ook wordt op sommige plekken een beschoeiing gemaakt van wilgentenen, zodat amfibieën en vissen meer paaigebied en schuilplekken krijgen. We starten een citizen science project om het effect van de beplanting op de biodiversiteit te meten. Meer informatie of hoe je je kunt aanmelden, lees je hier.

*Dit project wordt (mede) mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland.

Gegevens

Datum:
06/05/2023
Tijd:
11:00 - 13:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Natuuroever Grote Speelweide
Amsterdam, Noord Holland Nederland + Google Maps