Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Werkochtend Koeienweide Vondelpark

Werkochtend Koeienweide en BIJles

10/05/2023 @ 10:00 - 12:30

werkochtend

Deze werkochtend is een speciale. Vrijwilligers gaan o.a. de resterende oeverplanten planten langs de Zocherweide en langs de Grote Speelweide (ook wel het hondenveld genoemd). Op 3 en 6 mei is al een start gemaakt met het beplanten van de natuuroevers. Lees er meer over of doe mee: 3 mei https://groenebuurten.nl/agenda-item/aanleg-natuuroevers-zochervijver/ en 6 mei: https://groenebuurten.nl/agenda-item/aanleg-natuuroevers-grote-speelweide/ .

Ook is het pad gemaid op de Koeienweide. Dus je kan met hark en reik het maaisel opruimen.

Tegelijk met de werkochtend komt een schoolgroep van basisschool de Notenkraker voor een bijzondere BIJles verzorgd door bijenexpert Sonne Copijn van de Bee Foundation. Zij vertelt de kinderen over de wondere wereld van (wilde) bijen en het belang van bijen voor bestuiving en de biodiversiteit. Na de BIJles gaan de kinderen dotterbloemen planten langs de Schapenweide zodat er elk voorjaar een geel lint van voedselstationnetjes voor de wilde bijen verschijnt.

Zowel de BIJles als de aanleg van de natuuroevers zijn onderdeel van de campagne Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase.

 

Aanmelden en locatie

Meedoen met een werkochtend? Graag aanmelden via simone@groenebuurten.nl.

Vrijwilligers verzamelen om 10 uur bij het houten hek van de Koeienweide. De Koeienweide bevindt zich circa 300 meter vanaf de parkingang Amstelveenseweg.

De ecologisch beheerder zorgt voor de benodigde gereedschappen voor de werkochtend. En GroeneBuurten zorgt dat er voor elke vrijwilliger koffie en thee is tijdens de pauze.

Neem je zelf werkhandschoenen mee?

Wat doen we tijdens de Werkochtend Vondelpark

GroeneBuurten organiseert deze Werkochtend Koeienweide. Met hulp van vrijwilligers zetten we ons al meer dan 10 jaar in voor een natuurlijk en ecologisch gevarieerd Vondelpark. Want biodiversiteit in het park is van groot belang. Soms werken we ook in andere delen van het park zoals op de Schapenweide of bij de takkenrillen.
Ongeveer 18 keer per jaar werken vrijwilligers aan het onderhoud van het natuureducatie pad, het C.W.F. Haakpad. De werkzaamheden variëren van hooien, zaaien, vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en het schoonmaken van nestkasten. Licht werk waarvoor geen groenkennis of ervaring nodig is. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Een groenmedewerker van de Gemeente Amsterdam begeleid de werkochtenden. Hij vertelt niet alleen over de werkzaamheden langs het pad, hij geeft ook  informatie over de flora en fauna op de Koeienweide.

Je kan meehelpen op woensdagen en soms op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Kijk voor de andere werkdagen en meer informatie op onze agenda. Of neem contact op via simone@groenebuurten.nl.

Interesse in een rondleiding met schoolkinderen over het natuureducatiepad? Kijk voor meer informatie op https://groenebuurten.nl/vondelpark/scholen-groepen/

Video vrijwilligerswerk Vondelpark

Bekijk de video op het YouTube-kanaal van GroeneBuurten om te zien waarom onze vrijwilligers zich graag inzetten voor het Vondelpark:

Zie https://www.youtube.com/watch?v=F64g4F4QinQ

Gegevens

Datum:
10/05/2023
Tijd:
10:00 - 12:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps