Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zaklampsafari

28/04/2023 @ 21:00 - 22:30

Speur mee in poelen en tuinvijvers naar kikkers, padden en salamanders tijdens de zaklampsafari.

Zaklampsafari naar amfibieën in de stad

Ben jij ook zo benieuwd wat er allemaal leeft in de poeltjes en (tuin)vijvers in de stad? Ga mee op onze zaklampsafari en ontdek het. In het donker laten amfibieën zich goed zien, want vooral dan zijn ze actief. Met een zaklamp zijn de dieren dan goed te tellen en soorten te herkennen. De gids van de avond is Daniel Kropveld, dé amfibiekenner onder de natuurgidsen.

Alle gegevens die we verzamelen dragen bij aan meer kennis over deze soorten. Citizen science of burgerwetenschap dus. Met deze kennis kunnen de dieren net weer een beetje beter beschermd worden.

Locatie, tijd en aanmelden

De zaklampsafari vindt plaats op 28 april, vlak nadat de zon onder is gegaan. We starten om 21:00 bij de Koeienweide, en bezoeken daarna nog enkele andere plekken. De excursie duurt in totaal ongeveer anderhalf uur.

Ook kinderen kunnen mee, maar houd er wel rekening mee dat we pas tegen 22:30 klaar zijn. Meld je aan via info@groenebuurten.nl, graag met vermelding van leeftijd als het kinderen betreft. VOL = VOL

Zelf tellen in je eigen tuinvijver?

De zaklampsafari vindt plaats door het hele land. Iedereen met een vijvertje of poeltje in de tuin kan meedoen. Het is een jaarlijks terugkerend onderdeel van een Jaarrondtuintelling, hét educatieve tuinproject waarbij duizenden tuinbezitters doorgeven wat er zoemt, vliegt, kruipt en bloeit in hun eigen achtertuin. Van 28 tot 30 april zijn de amfibieën aan de beurt. Tel jij ook mee?

Registreer dan je tuin op de site van Tuintelling en maak een account aan. Waarnemingen van amfibieën kun je overigens ook de rest van het jaar doorgeven via een week- of tijdstiptelling.

Meer ruimte voor donker in de stad

GroeneBuurten organiseert deze zaklampsafari als onderdeel van het project Meer ruimte voor donker in de stad.

Gegevens

Datum:
28/04/2023
Tijd:
21:00 - 22:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Vondelpark Koeienweide
Amsterdam, Noord Holland 1075 Nederland + Google Maps