Vrijwilligers in het zonnetje

vrijwilligers in het zonnetje

“Zonder vrijwilligers hebben wij, maar ook de stad, geen bestaansrecht”, zeggen wij altijd bij GroeneBuurten. Vrijwilligers zetten zich wekelijks in voor vele sectoren, waaronder natuurlijk het werken in de natuur. En dat wordt gezien en enorm gewaardeerd, door GroeneBuurten en andere organisaties. Daarom worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Vrijwilligers van GroeneBuurten in het zonnetje

GroeneBuurten wil graag alle honderden vrijwilligers bedanken voor al het werk dat zij ook dit jaar weer hebben verzet bij een van onze activiteiten. Denk aan het tegels wippen uit tuinen, natuuroevers beplanten in parken, helpen met de werkochtenden op de Koeienweide en in de Vondelpark-Slurf of het verzorgen van rondleidingen aan schoolkinderen.

JINC Award Vrijwilliger van het jaar

Al jaren begeleiden vrijwillige natuurgidsen via GroeneBuurten rondleidingen over het natuurpad op de Koeienweide in het Vondelpark. O.a. voor JINC Taaltrip die langskomt met schoolkinderen in een (taal)achterstandspositie. Dit jaar werden onze natuurgidsen door JINC genomineerd als ‘vrijwilliger van het jaar’. Simone en gids Maja waren aanwezig bij de Awardshow. Een kinderjury koos ter plekke de winnaar uit de 6 genomineerden. Op het podium kon Simone namens de natuurgidsen vertellen waarom we het belangrijk vinden om met JINC te werken en hoe bijzonder het is om de kinderen in aanraking te laten komen met stadsnatuur. En dat er wel eens een kind in de sloot is gevallen terwijl we kikkers bekeken (dat verhaal was vast wat de kinderjury erg aantrok 😉 ). Uiteindelijk moest de kinderjury kiezen en de meeste bordjes gingen omhoog voor ons!

Dus natuurgidsen, bedankt voor jullie inzet voor de Taaltrips en natuurlijk ook voor alle andere rondleidingen met schoolgroepen die we dit jaar weer verzorgd hebben!

VCA campagne ‘Zuid heeft je nodig’

Veel van onze vrijwilligers komen bij de activiteiten van GroeneBuurten terecht via de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). De VCA voert nu de campagne ‘Zuid heeft je nodig! Wat heb jij nodig?’. Met deze campagne willen ze vrijwilligers in Zuid in het zonnetje zetten en het belang van hun werk benadrukken. En natuurlijk nog meer Amsterdammers enthousiast maken voor vrijwilligerswerk, in de hoop dat het een vast onderdeel wordt van hun leven!

Carola is kort te zien in een van de video’s van de campagne. Carola is o.a. enthousiast gastvrouw die de koffie en thee verzorgt voor werkochtenden in het Vondelpark, maar ook kunnen wij haar vragen voor andere zaken zoals het organiseren en begeleiden van workshops en diverse communicatiewerkzaamheden op kantoor. Bedankt Carola voor alles wat je doet!