video Medicinale planten

webinar geneeskrachtige kruiden

Wies Teepe verzorgde voor GroeneBuurten een webinar met het thema medicinale planten.

Heb je de lezing gemist? Je kan ‘m terug kijken op ons eigen YouTube kanaal via https://www.youtube.com/channel/UCqtw2FFQCqKkMgtmz5-6SMg/videos. Of via het kanaal van Wies Teepe: ‘Eten uit de natuur.

Wies vertelt uitgebreid over het gebruik van geneeskrachtige planten in de geschiedenis van de mensheid. Van oermens tot 21e eeuwse wereldburger. Hoe heeft de mens in de afgelopen 100.000 jaar gebruik gemaakt van de geneeskrachtige werking van planten. Over dieren die planten gebruiken als medicijn, over de signatuurleer, de middeleeuwse kruidentuinen, de ontdekking van werkzame stoffen in planten. En over de rol van planten in de moderne geneeskunde.

YouTube kanaal GroeneBuurten

Als je je abonneert op het YouTube kanaal van GroeneBuurten dan ontvang je automatisch bericht als wij een nieuwe video plaatsen die te maken heeft met natuur.

Zo staan er al video’s op over het insectvriendelijk inrichten van je tuin of balkon, tuinieren zonder rugpijn, vrijwilligerswerk in het Vondelpark,  ooievaars, eten uit de natuur, etc.

Kijk ook eens op het YouTube kanaal van Wies Teepe met diverse video’s over eten uit de natuur; https://www.youtube.com/channel/UCGKHOnzXiQp5kf5CSWVilLw/videos

Meer online lezingen

Op 12 oktober organiseren wij weer een GroeneBuurten-webinar. Menno Reemer van EIS Kenniscentrum Insecten vertelt over Wilde bijen in Amsterdam en het onderzoek dat hij in opdracht van de gemeente heeft verricht in elf Amsterdamse parken.

Dat belooft een interessante webinar te worden dus houd onze nieuwsbrief en website in de gaten of geef je nu alvast op.

Deze lezing is onderdeel van onze campagne ‘Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase’. Meer lezen over de campagne? Zie https://groenebuurten.nl/amsterdam-zoemt-creeer-een-bijenoase-verlengd/