Vergroening van Oud Zuid

Prachtig nieuws: binnenkort gaan twee nieuwe projecten voor de vergroening van Oud Zuid van start. Bekostigd met financiering via Buurtbudget Zuid. Tegels wippen uit je tuin en groene parkeervakken in de straat, allemaal om de buurt meer klimaatbestendig en mooier te maken.

Vergroening van Oud Zuid met twee projecten

Jippie, de twee plannen van GroeneBuurten bij Buurtbudget Zuid worden bekostigd! Ze stonden zelfs helemaal bovenaan. Dankzij jullie hulp en alle andere bewoners die graag een mooiere buurt krijgen. In plaats van grijze en saaie tegels komt er meer groen. Goed tegen hittestress en wateroverlast!

Op korte termijn gaan beide projecten van start. Wat betekent dat voor jou als bewoner?

Tegels wippen met Tegels eruit, groen erin!

Binnenkort kunnen bewoners zich weer aanmelden om geholpen te worden bij het tegels wippen in hun tuin. We gaan daarbij samenwerken met Tegels eruit, groen erin! zodat we met de expertise van beide partijen goede resultaten kunnen bereiken. Zo kun je gratis advies op maat krijgen over tuininrichting en worden er ontwerp-sessies over tuinontwerpen georganiseerd. Als je zelf de tegels niet kunt afvoeren, helpen we daarbij. verder leveren we gratis gezonde aarde en, voor wie dat wil, zelfs een boom.

Wil je ook de tegels uit je tuin wippen? Houd dan onze website in de gaten voor het laatste nieuws over de start, en wanneer en hoe je je kunt aanmelden.

Groene parkeervakken

Ergens in Oud Zuid zullen twee groene parkeervakken worden aangelegd met speciale tegels. Deze zijn meer gat dan tegel, zodat daar gras en andere kleine plantjes tussen kunnen groeien. Het ziet er niet alleen mooi uit, ook kan regenwater zo goed in de bodem zakken. En bovendien warmt zo’n parkeerplaats veel minder op dan een compleet betegelde vlakte. Met dit pilot-project kan bekeken worden hoe dit bevalt in de praktijk. Zodat in de toekomst misschien wel alle parkeervakken met deze speciale tegels bestraat kunnen worden.

Visualiseert het groen in grastegelsDe eerste stap is om op zoek te gaan naar een geschikte locatie, samen met de gemeente en bewoners. Denk je dat jouw straat een goede locatie zou zijn voor zo’n parkeervak, omdat er veel wateroverlast is na hevige regenbuien? Laat het ons dan weten via info@groenebuurten.nl.