Tegel(ophaal)service is terug!

Goed nieuws, de gemeentelijke Tegel(ophaal)service is weer terug. Tuintegels, pas dus op je tellen!

Tegel(ophaal)service start in Zuid op 25 april

Kijk je uit op een grijze binnentuin die je wilt vergroenen? Een heel slim voornemen! Daarmee doe je jezelf een groot plezier: een weldadig uitzicht, minder last van natte voeten na stortbuien en een koele plek op hete zomerse dagen. En als je af wilt van die hitte-absorberende tegels dan is nú het moment!

De Tegel(ophaal)service van de gemeente is namelijk weer terug! Je kunt de gewipte tegels op een bepaalde dag aan de straat zetten en dan haalt de gemeente ze gratis op. In Zuid is de eerste ophaaldag op 25 april. Daarnaast zijn er ophaaldagen in de maanden mei, juni, september en oktober.

Hoe maak je gebruik van deze service?

Check op welke dagen de Tegel(ophaal)service bij jou in de buurt langskomt. Je leest hier wat de juiste plek is om de tegels te plaatsen, want de kraan van de vuilniswagen moet er wel goed bij kunnen (van een ingedeukt autodak of gekreukelde fiets wordt natuurlijk niemand blij 😉 Vergeet verder vooral niet om de tegels aan te melden via de aanmeld-link op de pagina, want anders worden ze niet opgehaald.

PS: Extra advies nodig? Meld je aan bij Tegels eruit, groen erin!

Mocht je in Oud Zuid wonen en net wat extra hulp kunnen gebruiken, dan kun je je tuin ook aanmelden voor het Project Tegels eruit, groen erin! Wat kun je verwachten bij deelname?

  • tegels afvoeren (of hergebruiken)
  • aarde leveren (maximaal 4 m3)
  • boompje bezorgen (op = op)
  • tuinontwerp-hulp leveren ( jij bepaalt hoe je tuin eruit gaat zien)
  • informatie-sessies houden (klimaatbestendige en biodiverse tuin)
  • buurtactie organiseren (we helpen je buurt/straat)
Het aantal tuinen is beperkt, dus meld je snel aan via dit formulier. GroeneBuurten werkt bij dit project van Buurtbudget Zuid samen met de organisatie Tegels eruit, groen erin! Zo zetten we de expertise van beiden partijen goed in.