Subsidie kleine bewonersinitiatieven en onderhoud

Boombak

Heb je groene plannen voor jouw buurt en heb je een beetje startkapitaal nodig om ze uit te voeren? Of werk je in een bestaande buurttuin en is deze nu toe aan onderhoud of zijn reparaties nodig? In beide gevallen kun je nu bij GroeneBuurten geld aanvragen.

Budget voor kleine groene bewonersinitiatieven

Dankzij Stadsdeel Zuid kunnen we nu snel kleine bewonersinitiatieven tot maximaal €500,- ondersteunen. Er zijn geen ingewikkelde aanvragen voor nodig. Een verzoek met een korte beschrijving van het initiatief is meestal al voldoende. We kunnen snel beslissen en achteraf sluit je af met een eenvoudige declaratie van de kosten en een verslagje.

Voorbeelden

Vorig jaar konden we 16 projecten van buurtbewoners ondersteunen. Hier zie je enkele voorbeelden.

Subsidie voor onderhoud

Na verloop van tijd kan je buurttuin of medebeheerproject aan onderhoud toe zijn. In het verleden was het lastig om hiervoor geld te vinden. Dankzij stadsdeel Zuid is hier nu ook een oplossing voor gevonden. Medebeheergroepen kunnen via GroeneBuurten in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten voor het onderhoud.

Voorwaarden

Er gelden enkele voorwaarden:

  • Het initiatief is gericht op vergroening.
  • We vergoeden geen kosten voor groentezaden of -plantjes;
  • Je doet het samen met enkele buren;
  • Je doet de aanvraag voordat de activiteit start;
  • Het vindt plaats ergens in Oud Zuid (Apollobuurt, Hoofddorppleinbuurt, Museumkwartier, Prinses Irenebuurt, Schinkelbuurt, Stadionbuurt, Vondelpark, Willemsparkbuurt) of de Zuidas.

Burendag

Op 25 september is het weer Burendag. Wil je die dag een leuke activiteit organiseren in je straat of in jouw buurttuin? Dat kan ook een tuinklus of schoonmaakactie zijn. Meld je dan aan bij het Oranje Fonds. Je kunt tot 400 euro vergoeding voor materiaalkosten krijgen.

Budget voor kleine bewonersinitiatieven of onderhoud aanvragen?

Als je een aanvraag wil doen, neem dan contact met ons op via info@groenebuurten.nl. Als je eerst meer wil weten, bel dan David: ​06-83 170 926. we kunnen ook helpen een aanmelding voor Burendag te doen.