Japanse Duizendknoop? Help!

Japanse Duizendknoop

Het is de Week van de Invasieve Exoten. Dat was voor bewoners een goede reden om de Japanse Duizendknoop eens flink aan te pakken in het Vondelpark. Door nu veel weg te halen heb je later profijt en kan je nieuwe scheuten makkelijker verwijderen.

Sinds vorig jaar is een groepje betrokken GroeneBuurten-vrijwilligers op eigen initiatief gestart met het verwijderen van Japanse Duizendknoop in het Vondelpark. Eerst op de afgesloten Schapenweide waar de ooievaars broeden. Want als er niet meteen wordt ingegrepen dan verdringt deze ongewenste ‘exoot’ de inheemse beplanting. De plant is een echte woekeraar met hele sterke wortels.
Ondertussen verwijderen Eugene, Olga en Sandra (en soms sluiten anderen zich aan) ook op andere locaties in het park de Japanse Duizendknoop. Dat is een secure klus want als je een klein stukje wortel achterlaat dan groeit het gewoon weer door.
Helaas groeit de Japanse Duizendknoop hard. Daarom zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom.

Wil je ook eens helpen met deze klus?

Geef je dan op als Japanse Duizendknoop vrijwilliger.

Onderling worden werkochtenden afgesproken en je bepaalt zelf welke data je meehelpt of niet.

Aanmelden kan via GroeneBuurten: simone@groenebuurten.nl.

 

Japanse Duizendknoop in Amsterdam

Op de website van de Gemeente kan je meer lezen over de Japanse Duizendknoop in Amsterdam. Met tips hoe je de plant herkent en hoe je ‘m het best kan verwijderen uit je tuin. Ook kan je locaties aanmelden waar de plant groeit.

Meer weten over verschillende invasieve soorten? Bekijk dan de website http://invasieve-exoten.nl/

Ga je tuinplanten kopen, maar wil je eerst weten of deze mogelijk invasief zijn? Ga naar de website Tuinernietin, typ de naam van de plant in en je ziet meteen of de plant okee is of niet.

Japanse Duizendknoop Japanse Duizendknoop Japanse Duizendknoop