Stem op ons project ‘Tegels eruit, groen erin’

Buurtbudget-project ‘Tegels eruit, groen erin’

Samen met Bureau Binnentuinen heeft GroeneBuurten een project ingediend voor het Buurtbudget van Stadsdeel Zuid. Wil je gratis de tegels uit je tuin laten verwijderen zodat er ruimte komt voor meer groen? Of willen je buren dat graag? Ga dan naar de website van het stadsdeel en geef ons project ‘Tegels eruit, groen erin!’ een like. Hiermee zullen ongeveer 50 tuinen kunnen worden geholpen met het verwijderen van de tegels en een nieuwe tuininrichting.

Breng je stem uit

Tot 10 juli kun je jouw like uitbrengen zodat dit project door kan naar de volgende ronde. Dan kunnen we met tegels verwijderen beginnen in 2021.

Nog een leuke onttegel-actie: het NK-Tegelwippen

Rainproof is gestart met een heuse wedstrijd met Rotterdam, nu het EK voetbal niet doorgaat. Deze actie om zoveel mogelijk tegels uit tuinen te wippen, heet het NK-tegelwippen. Help dus mee om Amsterdam te laten winnen!

Je zult de tegels zelfs dienen te verwijderen dus het werk heb je wel. Maar lastige karwei van het afvoeren van de tegels naar de vuilstort blijft je met deze actie bespaart.

Ook in Oud Zuid en de Zuidas zullen tegels opgehaald worden door de gemeente. Je kunt deze dan op een speciale dag aan de straat zetten. Waarschijnlijk wordt het een maandag begin augustus. Tijd genoeg dus om er alvast wat tegels uit te halen. We houden je op hoogte welke dag het precies wordt, kijk hiervoor regelmatig op de agenda.